26. května 2015 • 19:50

Palát jako asistent kapitána? Tichý lídr, za kterého mluví výkony

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zářivou budoucnost mu nevěštili. I tak je nyní Ondřej Palát klíčovým útočníkem Tampy Bay, která je krok od finále NHL. Český 24letý útočník je desátý v bodování play off a lídrem je i v kabině, ve které se s vybranými spoluhráči střídá o funkci asistenta kapitána Stevena Stamkose.



Palát byl před čtyřmi lety draftovaný Tampou až v sedmém kole jako jeden z posledních hráčů. Teď je však pro klub nepostradatelný. S Tylerem Johnsonem a Nikitou Kucherovem vytvořil jeden z nejlepších útoků ligy, kterému se přezdívá trojčata. Sám letos hned po nováčkovské sezoně v některých zápasech nosí na dresu ‚A‘ jako zástupce kapitána.

„Není to hlasitý lídr, ale tu pozici zastává hlavně z pozice toho svého přístupu k dennodenním povinnostem, všichni okolo něj mohou vidět, jak pracuje,“ přiblížil Palátův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest. „Ondra je neskutečný pracant a dříč, který nevynechá jediný souboj. Vše dělá naplno jak v trénincích tak zápasech,“ dodal hráčův zástupce.

„Je to jeden z tichých a klidných hráčů,“ přiznal trenér Jon Cooper. „Nemám s ním ale žádnou práci. Mohl dělat instruktážní video, jak správně odehrát zápas,“ dodal kouč.

Roli zástupce kapitána dostal i díky tomu, že se velice zná s trenérem Cooperem. Hrál pod ním dva roky dva roky na farmě a hned v první sezoně spolu vyhráli Calder Cup – trofej pro vítěze AHL. I proto Cooper Paláta zvolil jako jedním z asistentů Stamkose.

„Trenér ho zná dlouho a velmi dobře. V zámoří to ale není otázka věku, jde spíš o charakter a typologii jednotlivce než o věk,“ doplnil Spálenka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud