27. května 2015 • 09:55

SUPER zákrok zády ho nezlomil. Brassard uhranul pěti body

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve třetí třetině šestého finále Východní konference při nejtěsnějším vedení svého týmu nechal v obří šanci vyniknout jen záda brankáře Tampy Bena Bishopa. Jiný by rozčarováním přimrzl k ledu a začal klít, Derick Brassard puk dojel a podél bližší tyče naservíroval puk na gól parťákovi. Rangers vedli 3:1, Brassard měl druhý bod v zápase a ve sklizni zdaleka nekončil.



Do konce utkání přidal útočník Rangers ještě branku, druhou přesnou přihrávku a hattrick zkompletoval do opuštěné klece Tampy. Výhrou 7:3 Rangers vrátili sérii domů a o finalistovi Stanley Cupu rozhodne sedmý zápas. Při zpátečním letu do New Yorku hřálo Brassarda pět bodů a ocenění pro první hvězdu zápasu.

VIDEO: Podívejte se na luxusní zákrok zády Bena Bishopa

"Byl jsem zklamaný z toho, jak jsem hrál minulý zápas. Cítil jsem se další den mizerně, připomenulo mi to loňskou prohru s Kings, a tak jsem se snažil o to víc," vzpomenul po zápase Brassard páté utkání série, kdy se on ani nikdo ze spoluhráčů neprosadil, i finálovou porážku 1:4 na zápasy s Los Angeles z loňské sezony. 

"Chtěl jsem být rozdílovým hráčem, což se snad povedlo. Pochvalu si ale zaslouží Rick Nash a J. T. Miller za spoustu skvělých akcí, které vytvořili. Já jsem jen byl ve správný čas na správném místě," chválil komplice z lajny Brassard, který v prvním kole proti Pittsburghu a druhém s Washingtonem pobral v součtu osm kanadských bodů.

Proti Tampě stihl 27letý centr stejný kousek za šest zápasů a se šestnácti body je nejproduktivnějším hráčem Rangers ve vyřazovací části. O osudu zápasu rozhodla třetí třetina, kterou Rangers vyhráli 5:2.

"Měli velkou porci štěstí, puky se jim odrážely přímo na hokejky. Z naší strany byly prvních 40 minut super, pak se to pokazilo," litoval nevyužitého matchballu Ben Bishop, který byl poprvé v sérii střídán. Ve 48. minutě ho po pátém inkasovaném gólu nahradil dvacetiletý Rus Andrej Vasilevskij.

Série se za nerozhodného stavu přesouvá do Madison Square Garden, kde se v noci z pátku na sobotu odehraje bitva o vše.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud