28. května 2015 • 16:43

Nevolnost na střídačce. Tampu před klíčovou bitvou trápí nemoc

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi šestým a sedmým zápasem série NY Rangers a Tampy Bay poprvé budou místo jednoho dne volna rovnou dva. A využít ho chtějí především hráči Lightning, protože ty trápí blíže neupřesněná viróza, která před veledůležitou bitvou postihla hned několik hráčů.



"Je to hodně nepříjemné, několik hráčů se vážně necítí dobře," řekl ve středu pětadvacetiletý útočník Alex Killorn, který ale obratem dodal, že se rozhodně nechce na nic vymlouvat.

Bezmocný Ben Bishop.Foto ČTK/AP

Bitvy o Stanley Cup jsou běžně ve znamení modřin, zlomenin a hraní pod prášky utišujícími bolest. To ví i Killorn. "Většina kluků je na play off připravena a ví, že takové oběti se normálně musí přinést. Přesto těch pár dní s radostí využijeme, abychom se pořádně uzdravili," dodal autor šesti branek v letošní vyřazovací části.

Choroba putující kabinou může být i jedním z důvodů úterního debaklu 3:7 na domácím ledě. Velmi špatně ji nese například zkušený zadák Braydon Coburn, který dokonce během pátého utkání zvracel na střídačce a duel vůbec nedohrál a v šesté bitvě naskočil pouze na necelých patnáct minut. Koho dalšího trápí zdravotní potíže? To samozřejmě kouč Jon Cooper neprozradil.

"Až pro nás play off skončí, tak asi vyleze na povrch, co všechno nás v šatně trápilo. Teď samozřejmě chceme postavit na led to nejlepší, co máme," vykládal pro NHL.com trenér.

Cooper si samozřejmě den volna navíc pro své bojovníky chválí, moc dobře ví, že po více než měsíci ostrých bitev v play off má každý nějaký ten šrám. "U soupeře v šatně to určitě nebude o moc jiné, každý máme nějaké zdravotní trápení. Jen se o tom tradičně nemluví," ví Cooper.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud