1. června 2015 • 20:30

Ze všech se nejvíc zlepšil, chválí na farmě Musila. Pošilhává po NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvaadvacetiletý obránce David Musil zažil statisticky celkem neviditelnou sezonu. Služby, které ale poskytoval týmu Oklahomy v AHL, byly prvotřídní. Ve farmářském týmu Edmontonu si nemohou práci nadaného mladíka vynachválit a ukazují na něj jako na muže, který se během posledního ročníku nejvíce zlepšil. I proto si v jejím závěru poprvé zasloužil povýšení do NHL.



Druhou kompletní sezonu strávil Musil na farmě a bylo na něm hodně vidět, co všechno mu herně dala ta první. Urostlý nositel tradičního hokejového jména se herně přiblížil nejlepší soutěži světa. "První povolávací rozkaz do Edmontonu a první zápas v NHL, to bylo něco neuvěřitelného," vzpomínal pro klubové stránky.

Oilers si služby jedenatřicátého hráče draftu z roku 2011 vyžádali poprvé 4. dubna pro derby proti Calgary a hned ho na ledě nechali téměř na 19. minut. V další bitvě proti Los Angeles si pak připsal i první nahrávku. Pak si zahrál v boji proti San Jose rovnou 22 minut, zkrátka bylo vidět, že ho v prvním mužstvu zkouší.

Musilova sezona:

NHL:

Zápasy: 4
Body: 2 (0+2)
Trestné minuty: 2
+/-:- 2

AHL:

Zápasy: 65
Body: 11 (2+9)
Trestné minuty: 35
+/-: + 2

Play off:

Zápasy: 6
Body: 0
Trestné minuty: 6
+/-: - 2

Mezi nejlepšími hráči světa nakonec zůstal do konce základní části NHL a pak se přesunul zpět na farmu. Tam se s týmem Barons dostal do druhého kola, cesta za Calder Cupem ale skončila po sedmi utkáních proti Utice.

"Byl to zábavný rok. Je to smutné, že jsme prohráli, ale bavilo mě hrát v tak skvělé partě kluků. Už to, co jsme v play off dokázali, i když jsme se nedostali moc daleko, bylo vážně fajn," vykládal Musil a zněl, jako kdyby tušil, že v další sezoně už by klidně mohl hrát pravidelně o úroveň výš.

Léto stráví syn bývalého internacionála Františka Musila v Česku, kde se bude poctivě připravovat a pak v srpnu na kemp nováčků. "Co chci zlepšit? Potřebuju zapracovat kompletně na celé mé hře. Vím, na čem je třeba makat a udělám pro to všechno, co bude v mých silách," těší se.

A do další sezony si věří.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud