5. června 2015 • 09:38

Palátův útok chyběl. Rozjedou se, nemám strach, hájí trenér

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každý hráč se počítá. V závěru sezony NHL mají superhvězdy svou úlohu těžkou. Soupeř proti nim vede taktické porady, trenéři nasazují své speciální hlídací psy. Hrdinou se tak často stávají dělníci z nižších formací, což přesně dokázalo první finálové utkání Stanley Cupu mezi Tampou a Chicagem. Domácí mužstvo nutně potřebuje, aby se probral útok "trojčat" s Ondřejem Palátem. Dokáže to hokejová mládež?



Osmadvacet gólů a pětapadesát bodů, tohle luxusní množství dokázala získat během vyřazovací části klíčová formace Tampy. Jenže první finálový duel nebyl zrovna podle jejich představ. Defenziva Chicaga vítězila nad kreativitou domácích oblíbenců, kteří se nedostali ani do žádné vyložené šance.

"Ale já nečekám, že podobné výkony budou pokračovat. Během play off se stalo, že sem tam nebodovali, ale nikdy to netrvalo dlouho," zůstává v klidu trenér Jon Cooper.

Týmový stratég je naopak spokojený, že mladíci, které si vychoval, mají tolik pozornosti. "Je to přece skvělé, že jakmile jednou nebodují, hned si toho média všímají. Tím je jasně vidět, že už něco dokázali. Zase se rozjedou, nemám strach," řekl pro NHL.com.

Podobně na tom bylo i Chicago, střelci z prvních formací byli perfektně pokryti, zápas rozhodl třetí útok. A bylo vidět, že na podobný příspěvek čeká i Tampa. Jen pár minutě předtím, než hostující Teuvo Teräväinen svým gólem nastartoval obrat, jel sám na branku Chicaga brusič z domácí třetí formace Ryan Callahan, jenže neuspěl...

"Naše první dvě formace zvládly v play off nastřílet většinu branek a my jim teď budeme muset pomoci. Hlavně proti tak dobrému týmu, jakým je Chicago, budou góly hráčů z nižších útoků důležité a často i rozhodující," dodal Ryan Callahan, který v základní části vstřelil 24 branek, ale v bitvách o Stanley Cup zatím pouze jedinou.

A takových borců mají Lightning v sestavě více. Valtteri Filppula například zatím skóroval pouze třikrát, Brian Boyle jednou a Brenden Morrow dokonce v play off čeká na svůj úplně první bod. "Ale kdo skóruje není přece podstatné. Každý na ledě odvádíme nějakou práci. To je jasné, že bych chtěl mít na kontě více gólů, ale teď jsme ve finále a všichni známe svou úlohu," dodal Boyle.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud