Martin Tomaides
7. června 2015 • 04:32

Trojčata jsou zpět! Dva góly Palátova útoku pomohly vyrovnat finále

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Série je srovnaná. Hokejisté Tampy Bay dokázali ve finálovém utkání číslo 2 porazit Chicago 4:3 a před cestou na led soupeře utrhli veledůležitou výhru. Mladý tým Lightning ukázal vyspělost. I ve druhém zápase v řadě inkasoval od zkušeného týmu soupeře dva góly v rozmezí dvou minut, tentokrát se ale nepoložil a i díky probuzenému střeleckému apetitu tria Kučerov-Johnson-Palát slaví první finálové vítězství.



Klíčový moment zápasu? Start druhé třetiny. Chicago v čase 23:04 vyrovnalo skóre na 1:1 a o 136 vteřin později už vedlo. To se opět trefila finská rostoucí hvězda Teuvo Teräväinen. Tato chvíle mohla rozhodnout, klidně domácí mohla usadit do letargie, ze které by nebylo cesty ven. "Jenže my jsme nepanikařili, hráči se místo toho zdravě naštvali," chváli trenér Jon Cooper.

Ve 27. minutě srovnal tečí ruský útočník Nikita Kučerov a Tampa se ani dál nevzdávala. Ještě do konce třetiny využil slabší formy brankáře Crawforda nejproduktivnější hráč ply off Tyler Johnson a poslal Tampu do vedení 3:2. A právě k těmto gólovým situacím měl co říct jeden z hostů televizního studia NBC Mike Milbury.

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - Chicago

"Crawford dnes nehraje dobře, od začátku se mi nelíbí, působí nejistě," sdělil vždy břitký Milbury a především nad gólem Johnsona kroutil hlavou. Jedna z hvězd letošních vyřazovacích bojů přidala první bod v tomto finále a mimo jiné díky třináctému gólu ve vyřazovací části překonala klubový rekord Brada Richardse (který teď hraje za Chicago) a Ruslana Fedotěnka z roku 2004.

Oproti úvodnímu finále se obraz utkání silně změnil. Hrálo se ze strany na stranu, hra byla více otevřená a také fyzická stránka potěšila oko diváka. Tady se slušně předvedl Ondřej Palát, dvojice Brent Seabrook-Johnny Oduya by mohla vyprávět, jak bolí střet s českým univerzálem.

Tampu hnala za výhrou vyprodaná hala, i hodně solidní návštěva, která sledovala bitvu na obří obrazovce před budovou. Hosté stále čekají na příspěvek své první formace, kterou obranáři Lightning skvělé hlídají. Trenér Joel Quenneville dokonce Patricka Kanea s Jonathanem Toewsem do třetí části hry rozdělil. Vedlo to však pouze k jedné trefě obránce Seabrooka, které navíc padla po faulu Mariána Hossy, jenž se při ní dostal do kontaktu s brankářem Benem Bishopem.

Situace to ale byla důležitá, protože domácí habán pak musel přepustit místo v bráně nováčkovi Andreji Vasilevskému. Sice se později vrátil, ale pouze na jedno střídání a zápas tak musel dochytat ruský zelenáč. "Věříme mu," uklidňoval po zápase před novináři bývalého brankáře Ufy kapitán Steven Stamkos.

Bishop po utkání k dispozici nebyl. Byl na lékařském vyšetření. Vývoj této situace může výrazně ukázat další směr série...

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 6. • 01:15
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
4:3
ONLINE
7. června
01:15
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 12:56. Paquette, 26:52. Kučerov, 33:58. Johnson, 48:49. Garrison

Hosté: 23:04. Shaw, 25:20. Teräväinen, 43:38. Seabrook

Sestavy

Domácí: Bishop (od 48. do 49. a od 53. min. Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Coburn, Garrison, Šustr, Carle – Stamkos (C), Filppula, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Callahan (A), Paquette, Brown– Drouin, Boyle (A), Morrow. Trenér: Jon Cooper

Hosté: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith (A), Seabrook, Rundblad, Oduya, Cumiskey – Kane, Toews (C), Saad – Hossa, Richards, Versteeg – Terevainen, Vermette, Sharp (A) – Shaw, Krüger, Desjardins. Trenér: Joel Quenneville

Rozhodčí

O'Halloran, Sutherland – Heyer, Racicot

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19204 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud