8. června 2015 • 10:10

Takhle se na testech mladíci bijí o NHL. V akci gólman Vladař

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové talenty z celého světa si před pár dny daly dostaveníčko v Buffalu na takzvaném Scouting Combine. Důležitou součástí jsou i fyzické testy, které mají před blížícím se draftem ukázat formu budoucích tváří slavných organizací. Za české barvy by se měli na vysokých pozicích předvést především Pavel Zacha a Jakub Zbořil, během fyzických testů ale byl vidět například i brankář Daniel Vladař.



Devět fyzicky náročných zkoušek čekalo na brankáře a jako první odstartoval právě sedmnáctiletý český gólman, kterému se v poslední sezoně dařilo v barvách Kladna. "Jsem spokojený, i když jsem měl trochu problém se skokem do dálky," vykládal po testech usmívající se mladík. "Ale potěšilo mě, jak jsem zvládl dril na kole, domu rozhodně můžu odjet s čistou hlavou," dodal pro NHL.com.

Juniorský reprezentant je na listině brankářů půsbících v Evropě vedený hned na druhém místě za Iljou Samsonovem z Ruska. V Kladně si letos pořádně zachytal, 29 utkání přidal v základní části v juniorce a přidal 4 v play off. K tomu si zapsal i 8 startů v prvním týmu, kde zanechal dobrý dojem. Průměr branek na zápas udržel na parádní cifře 1,97.

"Daniel má na gólmana výbornou postavu, dobře pokrývá bránu a dokáže podržet tým klíčovým zákrokem v důležitou chvíli," chválil Goran Stubb, vedoucí NHL mezi evropskými skauty. "Líbí se nám také jeho důslednost, herně je opravdu slušně vyspělý."

Bez ohledu na draft NHL už má mladý brankář svou další cestu jasně narýsovanou. Od podzimu bude válet za Chicago Steel v USHL.

"Moc se na tuhle příležitost těším. Příští měsíc se chystám na kemp a už se nemůžu dočkat. Myslím si, že hra v Severní Americe bude pro můj další vývoj velmi důležitá kvůli návyku na menší hřiště," vysvětlil Vladař.

Podívejte se ZDE, jak se Vladařovi dařilo na rotopedu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud