9. června 2015 • 06:08

Palát jako pravý Blesk! Finále srovnal 13 vteřin po gólu Chicaga

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těsně před startem finále proti Chicagu vykládal Ondřej Palát, jak si užívá vstřelené góly na cizím ledě. Líbí se mu to ticho, které se rozprostírá tribunami. No, svou první finálovou trefu si asi český útočník Tampy Bay musel hodně vychutnat. Lightning totiž i díky ní znovu vstoupili v duelu číslo 3 do hry a brzy celé utkání otočili pro sebe a vyhráli 3:2.



Unavená pětice Tampy se motala ve 45. minutě na ledě. Jeden koukal na druhého a všichni dohromady se snažili vyhodit kotouč z vlastního obranného pásma. Tam totiž jeden z elitních útoků Blackhawks roztáčel vysokou hru a snažil se rozčísnout remízový stav.

VIDEO: Dvě branky během 13 vteřin

To se také po ose Duncan Keith - Marián Hossa - Brandon Saad nakonec povedlo. Poslední jmenovaný se na krátkou chvíli ocitl volný ve střelecké pozici a propálil brankáře Bena Bishopa na lapačku. V hale se rozlehla spokojenost, zdálo se, že tahle trefa vlije domácím novou krev do žil.

Jenže to byl omyl.

Než se stačilo cokoliv stát, vrátil nerozhodný stav Palát. Využil rychlého kontru a se svými parťáky Kučerovem a Johnsonem okamžitě zamířil k bráně Chicaga a v nastálém zmatku doklepl puk do sítě dříve, než ho do lapačky ukryl Corey Crawford.

K tomu všemu stačilo Tampě jen 13 vteřin. Rekord NHL ve dvou vstřelených brankách ve finále Stanley Cupu je pouze o 3 vteřiny rychlejší.

A smolná třináctka tentokrát Lightning přinesla velkou porci štěstí. Výhru totiž trefil v 56. minutě útočník Cedric Paquette, který stejné číslo nosí na zádech.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 6. • 02:20
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
2:3
ONLINE
9. června
02:20
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 14:22. Richards, 44:14. Saad

Hosté: 05:09. Callahan, 44:27. Palát, 56:49. Paquette

Sestavy

Domácí: Crawford (Darling) – Keith, Hjalmarsson, Cumskey, Seabook, Oduya, Van Riemsdyk – Saad, Toews, Hossa – Bickell, B. Richards, Kane – Sharp, Vermette, Teravainen – Desjardins, Kruger, Shaw

Hosté: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Stralman, Garrison, Coburn, Carle, Šustr – Palát, T. Johnson, Kučerov – Killorn, Filppula, Stamkos – Brown, Paquette, Callahan – Morrow, Boyle

Rozhodčí

Pollock, McCauley – Amell, Murphy

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

22 336 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - Tampa Bay

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud