10. června 2015 • 19:38

Rozsíval chybí, problém má i Oduya. Může to Chicago stát finále?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obdiv. Nic jiného si obrana hokejistů Chicaga v letošním play off nezaslouží. Už téměř dvě těžké série stojí na čtyřech mužích a ti jsou alfou a omegou možného úspěchu. Poté, co se před měsícem zranil Michal Rozsíval, se defenzivní koncepce mužstva značně otřásla a teď navíc klubu hrozí, že bude i bez dalšího pilíře, Johnnyho Oduyi.



Pro nenápadného veterána Rozsívala může být nešťastná zlomenina kotníku minimálně lehkým zadostiučiněním. Příznivci Blackhawks si do něj často s chutí rýpli a označovali ho za slabý článek týmové obrany. Velmi rychle brali svá slova zpět když viděli, že nikdo z náhradních hráčů, ať se jmenoval Timonen, Rundblad, Cumiskey či Van Riemsdyk, nedokáže spolehlivého zadáka zastoupit. Je to tak, pro funkci zadních řad byl Rozsíval velice důležitý.

VIDEO: Zranění Rozsívala ze začátku května

Když se zranil mistr světa z roku 2010 zranil, drtivou většinu práce na ledě převzala čtveřice Duncan Keith, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson a Johnny Oduya. Pátý a šestý bek se na ledě míhali vždy jen na několik minut. Jenže ve třetím finále musel krátce odstoupit i poslední jmenovaný švédský zadák a neví se, jestli do dalšího mače naskočí.

Rázem tedy byla hra převelena jen na první trio, třeba Keith odehrál více než polovinu zápasu! "Máme výbornou partu a myslím, že si umíme dobře rozložit čas tak, abychom hráli dobře," uklidňoval Seabrook, jenž v posledním duelu strávil na ledě téměř 27 minut.

Jenže finálová série s Tampou Bay je skutečně velmi vyrovnaná a znovu se tedy ukazuje hodnota Michala Rozsívala. Maličkosti rozhodují a i malé mezery v defenzivě mohou v tuto chvíli být absolutně klíčové.

"Jsou to neskuteční tahouni," chválí obrannou sílu soupeře Brenden Morrow z Tampy. Jenže i on sám si všiml, že Lightning začínají vyhrávat čím dál více soubojů v rozích. Což samozřejmě může být znakem únavy.

Oduya musel na část utkání odstoupit kvůli nepříjemné srážce s Nikitou Kučerovem, za kterou byl dokonce ruský mladík penalizován. Vrátil se a podle kouče Joela Quennevilla by měl být k dispozici i do středečního zápasu. Nikdo ale neví, jestli ve skutečnosti neskrývá nějaké zranění. Na zákrok na Oduyu se můžete podívat ZDE.

Kdo by tedy v tomto případě měl dostat více času na ledě? Trenérův prst by nejspíš zamířil na nováčka Trevora Van Riemsdyka, který v pondělí naskočil do play off úplně poprvé. "Zápas odehrál skutečně velmi dobře, s pukem si počínal klidně a byl trpělivý," pochválil mladíka Niklas Hjalmarsson.

Obrana ale stejně bude dál stát na klíčových hráčích a Quenneville o kladný dopad strach nemá. "Tihle hoši se o sebe umí báječně starat. Rozhodně najdou cestu k tomu, abychom my i oni sami uspěli," dodal pro USA Today.

Má pravdu?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud