12. června 2015 • 09:54

Jak je to se Sobotkou? Zatím nám KHL nepotvrdil, zní ze St.Louis

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je náš? Ne, je náš! O Vladimíra Sobotku je v hokejovém světě veliký zájem, minimálně dva kluby se o něj doslova perou. Prezident ruského Omsku, se kterým má útočník ještě dva roky smlouvu, nedávno potvrdil, že i příští rok bude hájit jeho barvy. Generální manažer mužstva St.Louis Blues ale zatím nehází flintu do žita.



U Blues si ho oblíbili, útočil, srážel se, odváděl poctivou černou práci a byl také tmelem útočných formací. Kde se vyskytla nějaká mezera, tam ji zalepil a bylo jedno, jestli to byl první útok, nebo čtvrtý. A hlavně v St.Louis to všechno dostávali za relativně málo peněz.

A rádi by ho měli zpět, i když Omsk tvrdí, že v nadcházející sezoně bude český reprezentant bojovat za jejich barvy. "S Vladimírem Sobotkou jsmejednali a dohodli jsme se, že zůstává hráčem našeho klubu i na další sezonu," řekl Šalajev a vše oznámil i na internetových stránkách klubu.

Ale generální manažer Blues Doug Armstrong pro St.Louis Post-Dispatch hovořil trochu jinak. "Od hráčova agenta jsem ještě nedostal žádné potvrzení, že Sobotka zůstane v KHL," řekl klubový boss a dodal, že zprávy z Ruska tedy bere pouze za předběžné.

Sobotka se do KHL vydal poté, co se před rokem jako chráněný hráč se St.Louis nedohodl na výši smlouvy a hodnota 2,75 milionu dolarů, kterou mu přiřkla arbitráž, se mu nezdála.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud