16. června 2015 • 05:33

Defenzivní superman. Keith rozhodl zápas a stal se nejlepším mužem play off

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský obránce Duncan Keith byl oceněn ještě dříve, než celý jeho tým. Než noví vítězové z Chicaga mohli nad hlavu pozvednout Stanley Cup, došel si neunavitelný zadák pro Conn Smythe Trophy, tedy cenu pro nejužitečnějšího hráče play off. Tu bral naposledy obránce před 8 lety a byl jím legendární Scott Niedermayer z Anaheimu.



Vypíchnout kvality lídra chicagské ofenzivy? Uf, kde začít... Žádný obránce letos v play off nenasbíral tolik bodů (21). Žádný hráč neměl tak dobrou statistiku +/- (+16). Žádný hráč nenasbíral tolik asistencí (18). Nikdo netrávil na ledě průměrně tolik času (31:09). Za posledních dvacet let dokázal tolik bodů mezi obránci nasbírat pouze on a Chris Pronger. A konec s čísly...

Ukázat na Keitha tedy bylo skutečně velmi jednoduché, navíc, když šestý zápas rozhodla jeho trefa, celkem třetí v play off. Všechny byly mimo jiné vítězné. Když šéf NHL Gary Bettman chystal vyhlášení vítěze, spoluhráči svého jedenatřicetiletého kolegu postrkovali, nabádali ho, aby už vyjel. Byli si skutečně jistí, že výhra je jeho. "Jsem strašně pyšný, že můžu být součásti takového úžasného mužstva," řekl po zápase.

A měli pravdu. Conn Smythe Trophy nemohla být v lepších rukou.

Obránci, kteří získali Conn Smythe Trophy:

Scott Niedermayer

Nicklas Lidström

Brian Leetch

Scott Stevens

Al MacInnis

Larry Robinson

Bobby Orr (2x)

Serge Savard

I Keith vyhrál Stanley Cup už potřetí.
I Keith vyhrál Stanley Cup už potřetí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud