17. června 2015 • 10:01

Vyhrál Pohár a nezapomněl. Na ledě myslel na zesnulého spoluhráče

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daniel Carcillo je skrytá postavička v dresu Blackhawks, jejíž příběh poutá po pondělním vítězství mužstva Chicaga ve Stanley Cupu v zámoří pozornost. Během posledních šesti let totiž třicetiletý bijec byl už počtvrté v týmu, který se dostal až do nejzazších finálových bojů a podruhé mohl slavit. I tentokrát hodně emotivně, vzpomínal totiž na bývalého spoluhráče a dobrého kamaráda Steva Montadora, který před pár měsíci nešťastně zemřel.



Carcillo patří v NHL k vymírajícímu rváčskému druhu a tomu odpovídal i start této sezony. Smlouvu v Chicagu dostal až na začátku října, to když hráči Blackhawks požádali vedení klubu, aby na soupisku pořídilo před sezonou ostrého hocha. Policista se přece týmu vždycky hodí. A volba padla na Carcilla, který u klubu působil v letech 2011-13.

Právě v té době se seznámil s řízným Montadorem a rázem se z nich stali přátelé. Kanadský zadák se podobně jako Carcillo do nejlepší soutěže světa probil, v průběhu kariéry se nikdy nebál shodit rukavice a jeho hlava tím pravděpodobně utrpěla rány, kvůli kterým byl v únoru nalezen doma mrtev.

Pro Carcilla to tehdy byla hrozivá zpráva, ale na parťáka nezapomněl. Na ledě se s ním při včerejším křepčení s Pohárem ocitla i kamarádka, která si přes hlavu přetáhla právě Montadorův dres. "Vzpomínka na Steva je tu pořád se mnou, stále ho tu mezi námi cítím," řekl hned po zápase pro CSN útočník, který v play off nenaskočil do jediného utkání.

A podobně mluvil i kapitán Jonathan Toews, který zároveň vzpomínal také na Clinta Reifa, muže, který se v Chicagu roky staral o výstroj a který také před pár měsíci nešťastně zemřel. "Myslíme na ně a víme, že tu jsou s námi. A vždycky zůstanou," řekl klubový lídr.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud