22. června 2015 • 09:58

Želízko před draftem NHL. Lidi křičeli, že hraju jako prase, říká Zbořil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před nadaného Pavla Zachu se nedostane, ale první kolo by ho nemělo minout a bude tak nejlepším českým obráncem na draftu. Řeč je o Jakubu Zbořilovi, odchovanci Komety Brno, který za sebou má vydařenou sezonu v kanadské juniorce a před blížícím se draftem NHL je jeho jméno v zámoří hojně skloňováno.



Před uplynulým ročníkem se juniorský reprezentant přestěhoval z Česka do Kanady, chtěl si před draftem osahat zámořský hokej a vydal se hájit barvy Saint John Sea Dogs. Skautům se velmi zalíbil, kombinace šikovnosti a fyzické hry, to je hráč dělaný pro NHL.

"Baví mě, když můžu ostatní hráče srážet a sem tam je trochu vytočit. Když jsme s bráchou byli menší, často na nás v hledišti křičeli, že hrajeme jako prasata," vzpomínal pro The Hockey News talentovaný zadák.

A herní styl na hraně je přesně to, co v zámoří tak zalíbilo. Jeden ze skautů se takhle vyptával mezi borci v QMJHL, proti kterému hráči v lize se nejhůře hraje a na špičku se dostal právě Zbořil.

Zbořil totiž umí své soupeře ničit na více frontách. Ve 44 zápasech posbíral 33 bodů a z toho hned třináct branek. Ale přidal také 73 trestných minut, to bylo příjemné překvapení. "Má velkou sílu a umí se prát, to jsme netušili," zní z klubu.

To ukázal rodák z Brna velmi brzy, už v přípravě na nový ročník se popral s Bradley Kennedym a získal si respekt spoluhráčů a pozornost soupeřů. "Měl jsem štěstí, dal jsem jednu ránu a bylo hotovo," dodal Zbořil a přiznal, že šlo o jeho první rvačku na ledě.

VIDEO: Zbořilova druhá rvačka v zámoří přišla v play off

V sezoně se mu dařilo, stejně jako mladému týmu Saint John. Mezi beky byl v klubu nejlepším střelcem, v kanadském bodování skončil na desátém místě. I když 22 utkání zameškal kvůli poranění kolenních vazů. "Jsem ale rád, že jsem to celkem dobře zvládl," myslí si Zbořil, který kromě základní části přidal i pět duelů v play off.

A ani zranění neohrozilo jeho pozici na draftu, odborníci se shodují, že na řadu by měl přijít mezi 12. - 25. pozicí. Všechno se uvidí v noci z pátku na sobotu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud