26. června 2015 • 12:58

Před draftem NHL přijdou výměny. Ptají se i na Hudlerovy boty, říká GM

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Draft NHL není jen hromada mladíků a splněných snů na jednom místě, během draftu se také hojně trejduje. Generální manažeři udávají své hráče a mění je za volby v draftu, občas dokonce za ty nejvyšší. Množství spekulací se šíří i letos, změní dres Phil Kessel či Patrick Sharp? Jedna výměna už se včera udála, mezi Bostonem a Coloradem.



Ne, že by se devětadvacetiletý Carl Söderberg v Bostonu neosvědčil. Spíš naopak, a to byl ten problém. Na univerzálního Švéda zkrátka nebyl prostor pod platovým stropem, a tak mu vedení klubu dalo vědět, že po vypršení smlouvy s jeho návratem nepočítá. Zájem projevilo Colorado a do Bostonu poslalo volbu v 6. kole draftu. Hotovo.

To byla první vlaštovka, předzvěst blížících se hodin, kdy generální manažeři téměř neodloží mobilní telefony z rukou a spánek je silně nedostatkovou komoditou. Spekulací probíhá nespočet a o větším množství se věřejnost ani nedozví. "Dostal jsem dokonce několik nabídek na boty Jiřího Hudlera," vtipkoval generální manažer Calgary Brad Treliving o předchozím večeru, kdy jeho svěřenec zazářil při udělování cen NHL.

Ostatní nabídky jsou podstatně serióznější. Phil Kessel z Toronta je největším lákadlem trhu a manažer Brendan Shanahan připouští, že zájemců je mnoho. "Pokaždé, když máte možnost vyměnit hráče, který má takový gólový cit jako Kessel, musíte z mnoha stran počítat s velkým zájmem," řekl bývalý famózní útočník pro ESPN.

Nejnovějším zájemcem o Američanovy služby je prý Pittsburgh, který by ale musel obětovat některého ze svých mladých beků. "V žádném případě ale nemáme v úmyslu dělat ukvapená rozhodnutí, Phila si v týmu rádi necháme," varoval Shanahan zájemce, kteří by nenabídli dostatečnou protihodnotu.

Dalším zaběhlým jménem, které by se mohlo brzy vyskytovat na novém působišti, je jméno obránce Kevina Bieksy z Vancouveru. Agresivně hrající zadák má sice ve smlouvě klauzli o nevyměnitelnosti, vedení mužstva už ale Kanaďana požádalo, aby se jí zbavil. Výrazný zájem totiž projevili v San Jose, kde řízný bek hodně chybí.

Kdo musí mít také permanentně zbalené kufry je letošní mistr světa z MS v Česku Ryan O´Reilly. Čtyřiadvacetiletý útočník má v Coloradu smlouvu jen na rok, ale rovnou na 6 milionů dolarů. Generální manažer Joe Sakic sice nedávno projevil zájem o podpis dlouholetého kontraktu, jenže na hráče zkrátka nemá prostor pod platovým stropem. A bude to ještě horší, Colorado už podepsalo na 5 let čerstvě získaného Söderberga.

Jako jasná věc se bere také trejd trojnásobného vítěze Stanley Cupu Patricka Sharpa. I u něj a jeho Chicaga jde pouze o potíže s platovým stropem a zájem od ostatních klubů je obrovský. Prý hned osm týmů už k čerstvým ligovým šampionům vyslalo konkrétní nabídku, naposledy Dallas, který nabízí vrchního provokatéra Antoine Roussela.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud