Jakub Hlaváč
3. července 2015 • 19:40

Hříšné Los Angeles. Vojnov musí za katr, Stoll a Richards jeli v drogách

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhřešili. Opakovaně. Vjačeslav Vojnov. Jarret Stoll. A teď Mike Richards. Los Angeles Kings dvakrát v posledních čtyřech letech dobyli Stanley Cup. Nyní však neslaví. Nyní řeší prohřešky svých hvězd. Násilí, drogy. Nic radostného.



Plánovali vyplatit jméno Mike Richards ze smlouvy. Říci smutné, avšak důstojné sbohem. Rozloučit se s hráčem, který měl výrazný podíl na zisku dvou Pohárů (2012 a 2014), který však v poslední době zklamal svým přístupem.

Kings by to vyšlo poměrně draho. Ještě deset let by jim zlatý olympionik z roku 2010 kradl prostor pod platovým stropem. V téhle periodě by mu museli vysázet postupně 22 milionů dolarů, což by v jednotlivých sezonách znamenalo zátěž přibližně 1,2 až 4,2 milionu dolarů. Nic levného.

Generální manažer Dean Lombardi litoval, že tento krok neudělal už před rokem. Tehdy by to bylo bez penalizace. Věřil svému muži. Osobně za ním jel do jeho domu v Ontariu, osobně si na něm vyprosil příslib poctivé letní přípravy.

K naplnění gentlemanské dohody nedošlo. Richards nebyl ve formě, podstatnou část minulé sezony strávil na farmě v AHL. Za 5,75 milionu dolarů dost mizerná práce. Kings se pokusili o výměnu, ještě na draftu prý měli jednat s Calgary a Edmontonem. Pak rokování utichla. Místo vykoupení přišel vyhazov. Což je velký rozdíl. Hráč se musí provinit velmi závažným způsobem, aby mu mohl být kontrakt rozvázán bez náhrady. LA mu nedá ani dolar, v platovém stropu mu pět let zůstane částka 1,32 milionu dolarů, kterou zaplatí lize a odborům.

Otázka zní, co někdejší kapitán Philadelphie tak strašného provedl, že je kalifornská organizace ochotna přistoupit k tomuto krajnímu řešení, které budou zkoumat právníci ze všech stran. Šéfové si musí být svým krokem stoprocentně jistí.

První spekulace na serveru yahoo.com hovoří o tom, že měl mít Richards problém při přechodu hranice. Další detaily nikdo nechce komentovat, ale údajně měl u sebe oxykodon, drogu, jejíž účinky jsou podobné heroinu. „V této chvíli nebudeme podávat žádné další podrobnosti, ani o ničem diskutovat,“ stojí v klubovém prohlášení.

Pravdou je, že pro třicetiletého forvarda by to nebyl první problém. Už když se s ním loučila Philadelphia, bylo to kvůli častým úletům v tamních barech. Kvůli neprofesionálnímu přístupu k hokeji. Teď se stejně zachovali Kings.

Šampioni z let 2012 a 2014 díky svému řešení získali zajímavé prostředky, které by jim mohly pomoci udržet obránce Andreje Sekeru nebo útočníka Justina Williamse. Nebo by mohl jako volný hráč přijít forvard Mike Ribeiro, který má paradoxně pověst ještě horší než Richards.

Los Angeles v posledním ročníku řeší už třetí výrazný kázeňský prohřešek (o sportovním v podobě nepostupu do play off ani nemluvě). Nejprve byl zatčen a postaven mimo službu ruský obránce Vjačeslav Vojnov. Obvinili ho z domácího násilí a musí na tři měsíce do vězení.

V dubnu se pro změnu předvedl útočník Jarret Stoll. V Las Vegas ho chytili s kokainem a extází. Mimochodem se tak stalo ve stejném resortu, kde liga ve středu předávala ceny nejlepším hokejistům sezony. Kanaďan, který se po sezoně stal volným hráčem, nakonec dostal milostivý trest v podobě veřejných prací.

V Los Angeles potřebují ukázat, že zde není místo pro ďábly. Ani pro Richardse.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud