2. července 2015 • 04:40

Čechům trhali ruce: Frolík dostal půl miliardy, Neuvirth naději

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozpačitého přešlapování na úřadu práce si moc neužili. Trio elitních českých hokejistů zmizelo v NHL po otevření trhu s volnými hráči z pultu takřka okamžitě. Michael Frolík v příští sezoně zahoří v Calgary, Michal Neuvirth zkusí uzurpovat pozici brankářské jedničky Philadelphie a Zbyněk Michálek se potřetí bude brodit stejnou vyschlou řekou v arizonské poušti.



Připomeňme si osudy trojice českých hráčů. Jak se jim v nových působištích bude dařit?

Frolík je pracháč, u Flames shrábne půl miliardy

Michael Frolík se raduje, příštích pět let o chlebu a vodě nebude. Flames dali kladenskému odchovanci luxusní gážiFoto Reuters / Bruce Fedyck-USA TODAY Sports

Michael Frolík má vystaráno. Podle webu kanadské televizní stanice TSN podepsal s Calgary pětiletou smlouvu s ročním platem v průměru 4,3 milionu dolarů. U Flames, senzace letošního ročníku NHL, tak vznikla silná česká klika. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2013 s Chicagem se stal spoluhráčem Jiřího Hudlera, Ladislava Šmída a Jakuba Nakládala. Ten se ale ještě o místo v kádru bude muset poprat.

"To, co klub dokázal v minulé sezoně, bylo úžasné. Věřím, že v příštím roce vše složíme tak, aby to bylo ještě lepší," hlásil nadšený Frolík pro CalgaryFlames.com.

Sedmadvacetiletý kladenský odchovanec doposud působil ve Winnipegu, kde se však nedomluvil na podmínkách nového kontraktu. Nová smlouva mu u kanadského týmu garantuje celkový příjem 21,5 milionu dolarů (více než půl miliardy korun).

O Frolíka mělo údajně zájem až deset klubů NHL, hokejista se ale rozhodl pro Calgary. "Mají za sebou skvělou sezonu, je zde výborná skupina mladých hráčů. Mám rodinu, takže je pro mě důležité i to, že je to dobré město," dodal Frolík, který žije s bývalou miss Dianou Kobzanovou a nedávno se jim narodila dcera. Ta je ráda, že se z Winnipegu stěhují. "Zapili jsme to slivovicí," napsala na sociální síti.

Frolík s přítelkyní Kobzanovou zapili pohádkovou smlouvu slivovicí.Foto Facebook

Neuvirth zkusí vytlačit Masona

Server nhl.com zařadil Michala Neuvirtha před startem přestupové mánie mezi TOP 5 nežhavějších volných brankářů. Po právu, Neuvirth se hned po hodině od otevření trhu stal spoluhráčem Jakuba Voráčka a Radka Gudase ve Philadelphii. Jako volný hráč podepsal dvouletý kontrakt. V jeho prvním roce by si měl vydělat 1,5 milionu dolarů, v následující sezoně ještě o 250 tisíc více.

Podle odhadu zámořských médií bude v týmu Flyers krýt záda jedničce Stevu Masonovi. Stát se ale může cokoliv, kanadský brankář trpí na zranění, v uplynulém ročníku odchytal jen 51 zápasů. Sedmadvacetiletý Neuvirth načal minulý ročník v Buffalu, začátkem března byl ale z nejhoršího týmu soutěže vyměněn do New York Islanders. Celkem v sezoně zasáhl do 32 zápasů, v nichž inkasoval průměrně 2,98 gólu při úspěšnosti zákroků 91,4 procenta. V play off za Ostrovany se mezi tyčemi objevil jen na 11 minut.

Po Buffalu a Islanders Michal Neuvirth opět mění adresu. Jak se mu povede ve Philadelphii s krajany Voráčkem a Gudasem?Foto AP Photo

Všude dobře, pro Michálka v Arizoně nejlíp

Rčení dvakrát do stejné řeky nevstoupíš Zbyňkovi Michálkovi nic neříká. 32letý obránce se potřetí vrací do Arizony. Český reprezentant, který startoval na olympijských hrách ve Vancouveru i v Soči, s klubem podepsal dvouletou smlouvu s celkovým příjmem 6,4 milionu dolarů.

Michálek v Arizoně odehrál s přerušením osm sezon, v březnu byl ale poté, co Coyotes přišli o šanci na postup do play off, vyměněn do St. Louis. Nyní se šikovný bek vrací zpět. Vedle Michálka podepsala Arizona nové smlouvy i se švédským brankářem Andersem Lindbäckem a útočníkem Stevem Downiem.

Vrátí tyto tahy do arizonské pouště boje o Stanley Cup? Šance určitě je, naděje usychá poslední.

Zbyněk Michálek si dres Coyotes zamiloval, oblékne ho už potřetí za svou zámořskou kariéruFoto Barbora Reichová (Sport)

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud