3. července 2015 • 04:50

FOTO: Zacha se dotkl Stanley Cupu už v 6 letech! A potkal Eliáše

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Setkání po dvanácti letech. Pavel Zacha byl v pátek draftován New Jersey, jehož ikonou je Patrik Eliáš. S ním se nadějný český útočník potkal už v roce 2003, kdy Eliáš vyhrál Stanley Cup a přivezl ho do Třebíče. Portál iSport.cz získal jejich první společnou fotografii.



Zacha si na první setkání na třebíčském zimním stadionu však nepamatuje, tehdy mu bylo šest let. „Připomínají mi to jen fotky. Byl jsem hodně malý a vůbec jsem nesnil, že bych měl možnost, abych si s ním jednou zahrál v týmu NHL,“ přiznal po draftu Zacha v rozhovoru pro deník Sport.

Eliáš tehdy s Devils slavil dvůj druhý – a dosud poslední – zisk Stanley Cupu v kariéře. „Překvapilo mě, že si na to Pavel nepamatuje, ale byl opravdu malý. Já si na to vzpomínám moc dobře. Patrik Eliáš tehdy do Třebíče přijel stříbrným mercedesem a na vše dohlíželi bodyguardi. Potkali jsme se s ním na ledě, kde se fotil s jednotlivými třebíčskými týmy a Pavel byl v přípravce,“ popsal Pavel Zacha starší.

Patrik Eliáš v roce 2003 ukázal Stanley Cup malým hokejistům Třebíče
Patrik Eliáš v roce 2003 ukázal Stanley Cup malým hokejistům Třebíče

Tehdy ho ani nenapadlo, že by se jeho syn mohl jednou s Eliášem v New Jersey potkat. „Je to zvláštní pocit, že už jsou kontaktu a na kempu spolu budou v jedné šatně,“ přiznal.

Tehdy však malý Zacha porušil nepsaná pravidla, která mu mohou přinést ‚smůlu‘ – dotkl se slavného Stanley Cupu, přestože ho nevyhrál. „S tím se už teď nedá nic dělat. Kdyby se ho tehdy kvůli pověrčivosti neměl dotknout, tak by to bylo opravdu hodně předčasné, protože jsme nevěděli, jestli bude vůbec hrát hokej,“ pravil otec.

Zachu do New Jersey poslal draft NHL, ve kterém si ho Devils vybrali ze šesté pozice. Poté se Eliáš se Zachou spojil telefonicky, osobně se potkají na zářijovém kempu. „Byl to skvělý rozhovor, který jsem si užil. Říkal, že mě čeká ještě hodně práce, že draft je jen první krůček, ale že se těší, až se potkáme,“ přiblížil Zacha pro zámořské novináře telefonát se svým idolem z dětství.

Navíc ho požádal, aby mu dvanáct let starou fotografii podepsal. „Udělá to, to je úžasný,“ rozplýval se 18letý útočník.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud