7. července 2015 • 08:00

Bída v NHL, na farmě sklizeň. Prorazí německý Gretzky na druhý pokus?

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V průběhu minulého ročníku jeho jméno na soupisce Edmontonu figurovalo, posledních týdnů další zpackané sezony Oilers se ale Leon Draisaitl nedožil. Supertalent německého hokeje a trojka draftu 2014 sice odehrál za kanadský klub 37 zápasů, načež byl odeslán farmařit. Letos musí být jeho ambice vyšší.



Po krušném seznamování s NHL, kdy v 37 zápasech překonal brankáře soupeře jen dvakrát a zůstal za očekáváním, se Draisaitl zahojil na konci sezony v juniorce v týmu z města Kelowna. S týmem Rockets proklouzl do finále slavného Memorial Cupu, kde mu jako náplast za prohru s Oshawou posloužily individuální trofeje.

Draisaitla vyhlásili nejužitečnějším hráčem WHL (v základní části pobral ve 32 utkáních 52 bodů a dalších 28 přidal v play off) a stejné ocenění získal syn emigranta a současného kouče hradeckého Mountfieldu za Memorial Cup. “Jsem rád, že jsem se ještě do nižší soutěže vrátil, Memorial Cup byla neskutečně cenná zkušenost, celý turnaj byl velká show a my hráli dobře. Zase jsem se hokejově posunul, takže jednoznačně kladný zážitek,” hodnotil svůj pobyt u Rockets pro nhl.com 19letý útočník.

Pokud by ale příští sezona měla končit stejně, spokojený by nebyl. Prioritou je výraznější proražení do NHL, což vzhledem k mohutnému posilování sestavy Oilers nebude lehký úkol. Vedení týmu už do útoku získalo jedničku draftu Connora McDavida, volného hráče Marka Letestua a více prostoru bude chtít uzurpovat i švédský talent Anton Lander.

“Konkurence? Mám z ní radost, vyděšený rozhodně nejsem,” věří si Draisaitl a obavy nemá kvůli přetlaku na pozici centra ani z případného přesunu na levé křídlo. “Na křídle už jsem také hrál, přizpůsobím se, Když to bude znamenat více zápasů, budu i moc rád. Třeba mi to půjde i líp než na centru, není tam takový tlak.”

Bodový zápis Draisaitla, kterému se pro přemíru talentu přezdívá německý Gretzky, čítá v NHL zatím pouhých devět bodíků. Přidejte děsivou statistiku účasti na ledě při obdržených gólech -17 a vyjde vám věru nepovedený první rok v nejlepší soutěži světa. “Uvědomuji si to, příští sezona musí být lepší," uzavřel Draisaitl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud