15. července 2015 • 09:39

Pekelný úvod: Mozík na kemp Devils přijel pozdě a bez výstroje

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Zacha není jedinou novou českou tváří v kádru týmu New Jersey. Do sestavy mužstva Devils se pokusí prosadit také reprezentační obránce Vojtěch Mozík, který se podobně jako jeho mladší kolega přijel ukázat do kempu nováčků. Start to byl ale přímo pekelný, kvůli vízům se o den zpozdil a navíc někde během přestupů přišel o veškerou výstroj...



Jako kdyby první zámořský kemp nebyl pro bývalého zadáka Plzně už dostatečným dobrodružstvím, teď ještě tohle. Prvního dne na ledě se dvaadvacetiletý hokejista vůbec neúčastnil, kvůli problémům s vízy. Pak přišly potíže s letem a Mozík navíc při některém z přestupů přišel o zavazadla, takže se rázem ocitl bez výstroje.

Na ledě se tedy druhý den kempu také ocitl později, bylo třeba ho nově vystrojit. "Hokejky, brusle, rukavice, všechno jsem měl nové. Bylo to celkem složité a musím říct, že jsem se cítil hrozně," vyprávěl Mozík po tréninku, na který kvůli náročnému cestování spal pouze tři hodiny.

"Jinak jsem ale skutečně šťastný, že tu můžu být," řekl Mozík. K Devils se dostal jako volný hráč 15. června, kdy s klubem podepsal dvouletou smlouvu a prozradil, že tento tým nebyl jediným, se kterým diskutoval o možné smlouvě. Zájem prý měli také v Torontu a u New York Rangers.

"Tady se mi líbilo, že Devils tým prochází obměnou. Je tu nový generální manažer, nový trenér, navíc se tu plánuje přestavba. To by pro mě mohla být velká šance, teď se jen musím pořádně předvést," řekl zadák pro northjersey.com.

Mozíkovi teď tedy zbývá především doufat, že jeho výstroj co nejdříve dorazí, aby se mohl ukázat v plné herní parádě. Svou šanci se chystá chytit za pačesy, NHL by si totiž skutečně rád zahrál.

V týmu by navíc potkal i klubovou legendu Patrika Eliáše, který nadějnému obránci volal hned po podepsání smlouvy. "Okamžitě se mi nabízel s tím, že když budu něco potřebovat, můžu se na něj obrátit," těšilo Mozíka.

Pak se ale rychle od novinářů vzdálil, a to z jasného důvodu. "Jsem vážně unavený, musím jít spát."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud