15. července 2015 • 21:58

Simon uspěl! V Pittsburghu podepsal nováčkovskou smlouvu

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá zpráva. Talentovaný Dominik Simon uspěl na kempu Pittsburghu Penguins a se slavným týmem podepsal nováčkovskou smlouvu. Dvacetiletý hokejista, který zaujal svými výkony na MS v Praze, tak dostane šanci porvat se o místo v prvním týmu po boku hvězd Crosbyho, Malkina a spol. Naopak po roce končí v extraligové Plzni. Potvrdily se tak informace deníku Sport.



Skutečnost, že Simon se s Tučňáky dohodne, naznačil večer na twitteru jeho agent Michal Sivek, následně jeho odchod oznámila na sociální síti Plzeň. Pittsburgh dohodu ještě oficiálně nepotvrdil, stane se tak patrně v příštích hodinách.

Jedenadvacetiletý Simon má za sebou nejvydařenější sezonu v kariéře. Loni odešel ze Sparty do Plzně a na západě Čech se mu dařilo. V 56 zápasech extraligy včetně play off nasbíral 33 kanadských bodů za 19 branek a 14 asistencí.

Zároveň odehrál všechny turnaje za reprezentaci a dostal se i do nominace na domácí MS, na kterém v deseti duelech vstřelil gól a přidal pět asistencí. Na šampionátu si zahrál v útoku i s hvězdným Jaromírem Jágrem a upoutal pozornost klubů NHL. V draftu si jej následně vybral v pátém kole Pittsburgh.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud