22. července 2015 • 14:10

Zacha o kempu Devils: Mluvil s námi i hokejista, který zabil spoluhráče

Autor: iSport.cz, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé vstoupil do šatny New Jersey. Poprvé vstoupil na led v jeho dresu. Pavel Zacha se zúčastnil kempu Devils pro mladé a talentované hráče. „Byl to skvělý týden,“ pravila v rozhovoru pro deník Sport šestka letošního draftu. Součástí kempu byly tréninky, turnaj, modelový zápas ale i přednášky či vzdělávací semináře.



„Navštívili jsme sochu Svobody, utkání baseballových Yankees i děti v místní nemocnici, bylo toho dost…“ pospal Zacha mimohokejový program.

Kemp však měl i vzdělávací část. „Zúčastnili jsme se několika přednášek, například i o stravování, o kterém mluvil hráč New Jersey Adam Henique, zajímali jsme se o jeho rady, když víme, že je to hráč NHL. Ptali jsme se na to, kdy a co jí před zápasem a podobně. Na výživu jsem dbal, ale něco takového pomůže každému,“ přiblížil nadějný český útočník.

Vedení klubu chtělo hráče zasvětit i do světa financí. „Shlédli jsme video, na kterém se promítly příběhy několika hráčů, kteří přišli o všechny peníze,“ dodal Zacha.

New Jersey v některých případech zvolilo i zastrašující metodu. „Ještě za námi přijel bývalý hokejista, který v minulosti řídil opilý, zabil svého spoluhráče v autě a šel za to do vězení, vyprávěl nám asi hodinu. Nabádal nás, abychom nedělali blbosti, aby nás nepotkalo něco podobného. Když to skončilo, tak jsme se všichni na sebe jen udiveně podívali, to muselo být něco strašného...“ popsal Zacha.

VIDEO: Zachova asistence v modelovém utkání

 

Celý rozhovor s Pavlem Zachou si můžete přečíst ve středečním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud