30. července 2015 • 10:08

Devils vyrazili Jágrova oblíbeného parťáka. A podpis Zachy se blíží

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden hráč začínající na písmeno "Z" odchází, pro druhého se brzy dveře do týmu New Jersey otevřou. Nejúspěšnější Litevec v historii NHL Dainius Zubrus bude vyplacen z posledního ročníku svého kontraktu a uvolní tak rozpočtu, ze kterého by měl brzy novou smlouvou něco málo ukrojit i mladík Pavel Zacha. "Podepsat Pavla je našim cílem od začátku," řekl generální manažer Ray Shero.



Není to zrovna úplně běžné, ale i takové chyby se stávají. Devils nezvládli podepsat s útočníkem nováčkovský kontrakt do 15. července, a kvůli zámořským regulím bude tedy podpis smlouvy rázem o 100 tisíc dolarů dražší. Termín, který se teď musí stihnout, je 15. srpen a tentokrát se nezdá, že by s potvrzením nového muže do sestavy New Jersey měl být nějaký problém.

Shero sdělil, že s hráčovým agentem Patrikem Štefanem se chystá rokovat o smlouvě hned příští týden. "Všechno je teď na dobré cestě. Věci se usadily, nic by nám nemělo bránit a doufám, že Pavla co nejdříve podepíšeme," řekl Shero pro northjersey.com.

Nová smlouva by měla mít maximální parametry pro zelenáče v zámořské soutěži. Pokud bude Zacha hrát NHL, bude znít na 925 tisíc dolarů, v případě působení na farmě v AHL (tam smí až od ročníku 2016/17) bude částka dosahovat pouze 70 tisíc.

Podpis s českým útočníkem by ale nemusel být jediným pohybem na soupisce. Devils se totiž rozhodli vykoupit litevského hokejistu Dainiuse Zubruse z posledního ročníku jeho kontraktu, který mu měl vynést 3,1 milionu dolarů. Sedmatřicetiletý hokejista, mimo jiné dobrý kamarád a častý terč vtípků Jaromíra Jágra, hrál v klubu od roku 2007 a celkem má v zámoří na kontě 1243 zápasů.

"Nebylo to ani tolik o Dainiusovi, spíš jsme chtěli mít prostor pod platovým stropem, abychom mohli případně posilovat pomocí trejdů či podepsání některého z volných hráčů," řekl Shero.

Zubrus má za sebou špatnou sezonu, stejně jako celé mužstvo. Růžně putoval sestavou, v 74 zápasech nakonec posbíral jen 10 bodů... Z klubu ale neodchází zahořklý. "Ujistili mě, že v tom nebylo nic osobního. Teď dál trénuju a rozhodně bych chtěl zůstat v NHL. Mým snem je stále Stanley Cup," dodal pro NJ.com sám hokejista, který dvakrát během kariéry z finále odcházel poražen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud