Zdeněk Janda
31. července 2015 • 19:15

Voráček si dal sklenku šampaňského a říká: Peníze mě nezmění

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dal si sklenku šampaňského. Ale jinak žádná oslava. „Naopak, hned ráno jsem šel na trénink. A od kondičního trenéra jsem dostal čoud jako kráva,“ s úsměvem komentuje útočník Jakub Voráček pohádkovou osmiletou smlouvu na 66 milionů dolarů (asi 1,6 miliardy korun). Ta mu začne platit od sezony 2016/17. „Určitě je to dosavadní vrchol kariéry,“ netají mistr světa z roku 2010 a lídr Flyers.



Pro deník Sport promluvil v pátek cestou na golf. „Dopoledne jsem absolvoval náročný trénink, teď bude chvilka golfu, potom dostanu další kapky,“ komentuje náročný letní tréninkový dril, který spolu s kamarádem Jiřím Hudlerem podstupuje v Montrealu.

V něm žije někdejší obránce Petr Svoboda, zlatý střelec z Nagana, jenž je právě hráčovým agentem. Také on dorazil ve čtvrtek za Voráčkem, aby si připili. „Byla jedna sklenka šampaňského, potom jsem šel spát. Nic nekončí, je to naopak začátek tvrdé práce. A motivace do další práce,“ říká o lukrativním kontraktu. Pouze Jaromír Jágr před ním uzavřel v NHL vyšší smlouvu (77 milionů na sedm let).

„Cifry jsou to skvělé. Ale nemám strach, že by mě to nějak změnilo. Jsem si stoprocentně jistý, že jsem pořád stejný. Vždyť už v posledních letech jsem vydělával dobré peníze,“ reaguje na to, že mu stále dobíhá čtyřletý kontrakt, jenž mu v nadcházejícím ročníku přinese 4,5 milionu dolarů.

Od té nadcházející se zaříd mezi absolutní elitu. S platem 8,25 milionu dolarů se zařadí mezi TOP desítku celé ligy. "Teď hlavně myslím na to, abychom s týmem byli co nejúspěšnější a vyhráli Stanley Cup," říká 25letý útočník a kapitán českého týmu na posledním šampionátu v Praze.

Obsáhlý rozhovor s Jakubem Voráčkem čtěte v sobotním deníku SPORT!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud