2. srpna 2015 • 14:30

A teď Hudler! Po Voráčkovi se může hvězdné smlouvy dočkat i on

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Agent Petr Svoboda může mít po úspěšném vyjednávání o smlouvě Jakuba Voráčka s Philadelphií brzy na stole další úkol. Na řadě může být Jiří Hudler. V Calgary vážně uvažují, že si klenot ofenzivy pojistí dlouholetou lukrativní úmluvou.



Členovi top 10 bodování minulé sezony vyprší čtyřletý kontrakt na 16 milionů dolarů po příští sezoně, Flames nechtějí o lídra týmu přijít. Třicetiletý Hudler se může bez uzardění hlásit o 6 milionů ročně a klidně na pět let.

„Zatím bych to nechtěl komentovat, ale určitě se bude něco odehrávat,“ přikyvuje Svoboda. „Všichni víme, v jakou osobnost Jirka v Calgary vyzrál. To, co s Flames předvedl minulou sezonu, bylo něco úžasného. Všichni očekávali, že Calgary skončí poslední a popere se na draftu o McDavida (jedničku draftu). Místo toho senzačně postoupili do play off na úkor mnohem větších favoritů a i tam prošli dál,“ diví se Svoboda možná ještě teď.

Navíc posléze přišlo zábavné vystoupení na přebírání cen v Las Vegas, držiteli Lady Byng Trophy vtipná ponožková show vynesla napříč ligou cenné body. „Určitě,“ souhlasí Svoboda.

„Všichni manažeři museli uznat, že mít tohohle kluka je po všech stránkách zajímavé. Protože jak herně, tak mentálně je Hudy na nejvyšší úrovni. A navíc to není egoista, což prokazuje už jen tím, jak skvěle se v Calgary stará o mladé kluky.“

Hudler může taktizovat. V případě navázání na předchozí ročník jeho cena na volném trhu příští léto může ještě vzrůst. „Uvidíme, jak se to vyvine na trhu. Každopádně se budu snažit, aby Jirka dostal, co si zaslouží,“ zdůrazňuje zlatý střelec z olympijského Nagana.

Rozhovor s Petrem Svodobou o smlouvě Jakuba Voráčka s Philadelphií čtěte v pondělním vydání deníku Sport.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud