4. srpna 2015 • 04:30

Zacha starší: Přísná výchova? Zpětně bych do ní šlápnul ještě více

Autor: Nikola Vykydalová, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový supertalent Pavel Zacha měl v dětství nadstandartní rodičovskou péči. Jeho otec ho rozvíjel pomocí speciální výchovy dětí, kterou si sám vymyslel. O synově mládí a metodě Kamevéda se rozpovídal pro iSport TV.



Kamevéda. Věda, která říká, že z každého člověka lze vychovat vrcholového sportovce. S procesem se ale musí začít od narození. Metoda rozvíjí jedince sportovně ale také intelektuálně. Do šesti let dítěte se dá ovlivnit komplexně budoucí vývoj dítěte.

"Celý postup musí začít od kojence a žádný detail se nesmí zanedbat," prozradil Pavel Zacha starší. “Byl to složitý proces, který se rodil ještě předtím než se náš syn narodil. Museli jsme přeorganizovat celý náš život, abychom se mu mohli naplno věnovat.”

Podívejte se na exkluzivní reportáž s Pavlem Zachou starším

Zacha starší: Přísná výchova? Zpětně bych do ní šlápnul ještě více
Video se připravuje ...

Exkluzivní výchova mladého talentu nebyla narušena ani v období puberty. V době, kdy se každé dítě dostává do fáze, že rodiče nechce poslouchat a na svět má svůj názor. Taková situace ale u Pavla Zachy nenastala, prozradil jeho otec.

“Abych pravdu řekl tak mi jsme tyhle spory nikdy neměli. Ze syna nikdy nevypadlo, že by měl pocit utečeného mládí. Ba naopak si myslím, že se před ním teď otevřely uplně jiné dveře a má spousta dalších možností.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud