4. srpna 2015 • 12:42

ZÁKROK roku v NHL? Předvedl ho Mrázek, předčil i krále sezony

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezona 2014/15 v NHL? Týmovému hledisku kralovalo Chicago, třetí získaný Stanley Cup za posledních šest let udělal z Blackhawks legendu, individuálnímu Carey Price. Kanadský brankář získal na červnovém předávání trofejí v Las Vegas čtyři ocenění. Hart, Lindsay, Vezina a předem známou Jennings Trophy. Nejlepší zákrok roku ale nepředvedl.



V tradičních ohlédnutích za skončeným ročníkem vybírá server NHL.com nejlepší akce sezony. A TOP 5 brankářských zákroků roku mělo překvapivého vítěze. Kdepak Price, Rinne nebo Lundqvist, nejlepší byla dle odborníků loupež Petra Mrázka proti střele Briana Boylea do prázdné branky.

V poli poražených zůstal kromě kanadského olympijského vítěze ze Soči i náhradník Nashvillu Carter Hutton, dvojka St. Louis Jake Allen i finská hvězda Dallasu Kari Lehtonen, kterému nepomohl k prvenství ani spektakulární švih lapačkou.

VIDEO: Podívejte se na TOP 5 brankářských zákroků v NHL

Mrázek si zákrok sezony připsal v šestém utkání 1. kola play off proti Tampě. Obránce Lightning Boyle už střílel kotouč do prázdné branky, 23letý rodák z Ostravy se ale ještě ve vzduchu přetočil a máchnutím hokejky puk odklonil. "Neskutečný zákrok neskutečného brankáře," křičeli po něm komentátoři telvize NBC.

"Už jsem pár takových zákroků od Petra viděl," nedělal z úchvatné krádeže po zápase vědu jeho slovenský parťák Tomáš Tatar. "Na tréninku občas někdo z nás zakončuje do prázdné klece a najednou se před námi zjeví Petrův beton nebo lapačka."

Detroit ale zápas ztratil 2:5 a díky porážce 0:2 v sedmém zápase z play off vypadl. Tampa nakonec dokráčela až do finále, kde ji porazilo Chicago.

VIDEO: Podívejte se zákrok Petra Mrázka samostatně


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud