6. srpna 2015 • 11:10

Rozšíří se NHL? Quebec i Las Vegas mají naději, čeká je druhé kolo

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naposledy se zámořská NHL rozšiřovala před patnácti lety. V té době přivítala ve svých řadách Minnesotu Wild a Columbus Blue Jackets. Nyní to nadějně vypadá pro další dva celky. Do druhého kola jednání se dostal jak Quebec, tak Las Vegas.



Nejslavnější hokejová liga na světě by se mohla v sezoně 2017/18 rozšířit o další dva celky. NHL projednala žádosti Quebecu a Las Vegas, načež se oba rozhodla pozvat do druhé fáze. "S nadšením oznamujeme, že nás NHL pozvala k účasti ve druhé fázi procesu naší žádosti. V této fázi budeme poskytovat lize informace, které si vyžádá, včetně finančních možností. Doufáme, že nás poté pozvou i do třetí fáze," potvrdilo Las Vegas.

Zatím však rozhodně není vyhráno. Vášně krotí i komisař NHL Gary Bettman: "Během posledních několika let jsme obdrželi několik žádostí o vstup do NHL. Skutečnost, že se proces nyní rozjel dál nemusí nutně znamenat, že se liga nakonec rozšíří," vysvětlil v rozhovoru pro NHL.com.

Splnit základní podmínky pro vstup do zámořské nejvyšší soutěže však není vůbec jednoduché. Zájemci musí například do ligy na úvod investovat půl miliardy dolarů, což je mnohonásobně vyšší, než tomu bylo u poslední expanze. Ta v roce 1998 stála "pouze" 80 milionů dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud