11. srpna 2015 • 19:37

Zacha se dočkal! S Devils podepsal na TŘI roky, může brát 22 milionů

Autor: iSport.cz, ČTK, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelé čtyři dny zbývaly do konce lhůty, kdy mohl Pavel Zacha podepsat svůj vysněný kontrakt v NHL. Dočkal se v úterý, kdy se New Jersey Devils upsal na tři roky. Dvojcestný kontrakt je pro nováčka v nejvyšší možné výši – pokud se prosadí do prvního týmu, bude šestka letošního draftu brát 925 tisíc dolarů za sezonu, což je asi 22,6 milionů korun. Navíc může získat i výkonnostní bonusy. Pokud by hrál na farmě v AHL, přišel by si na 70 tisíc dolarů.



Jednaní s klubem se táhla především kvůli bonusům, které se s klubem nakonec Patriku Štefanovi podařilo domluvit. "Byla to opravdu těžká jednání, ale dokázali jsme něco, co se v New Jersey Ještě nepovedlo. Pavel je prvním hráčem, který dostane výkonnostní bonusy," uvedl Zachův agent pro iSport.cz.

Devils poté, co nestihli uzavřít smlouvu do 15. července, musejí zaplatit 100 tisíc dolarů Liberci, s kterým měl Zacha platnou smlouvu. Uplynulou sezonu strávil český hráč v juniorské OHL v celku Sarnia Sting. V 37 zápasech základní části si připsal 34 bodů za 16 branek a 18 asistencí, v pěti duelech play off vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

Zacha starší: Přísná výchova? Zpětně bych do ní šlápnul ještě více
Video se připravuje ...

"Už po draftu jsem čekal, že to budou složitá jednání, protože nepsaná pravidla klubu jsou přísná," oddechl si Štefan, že vše dobře dopadlo. "Teď je na Pavlovi, aby se ukázal v kempu, má devět zápasů na to, aby se usadil v NHL a zahrál si ji už v první sezoně," dodal sám bývalý hráč NHL.

Zacha se také v uplynulém ročníku představil na mistrovství světa dvacítek, na svém druhém šampionátu v této kategorii zaznamenal v pěti duelech branku a asistenci. Na MS osmnáctek, na kterém startoval už potřetí, nastřílel v pěti zápasech pět gólů.

Odchovanec Komety Brno má také na kontě 41 zápasů v extralize za Liberec, nasbíral v nich osm bodů za čtyři góly a čtyři asistence.

Zacha starší o synovi v kempu Devils: Teď už mu moc radit nemůžu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud