12. srpna 2015 • 12:47

Dalších sedm let spolu v lajně? Za Voráčka jsem strašně rád, libuje si Giroux

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ať už spolu v jednom útoku, nebo rozdělení do jiných formací, úkol pro Jakuba Voráčka a Claudea Girouxe pro příští sezonu zní prostě. Vrátit do Philadelphie boje o Stanley Cup. Nerozluční parťáci stojí Flyers ročně 17 milionů dolarů (408 milionů korun) a odpovědnosti si jsou plně vědomi. "Můžeme být oba ještě lepší," hodil Voráčkovi rukavici v rozhovoru pro NHL.com Giroux.



Kapitán Flyers svou myšlenku rozvětvil. "Myslím tím, že se ještě můžeme zdokonalit komunikaci na ledě mezi námi. Abychom o sobě věděli ještě více, jinak ale chemie mezi námi je perfektní, u stropu svých možností ale ještě určitě nejsme," glosoval kanadský útočník, který v loňském ročníku zaznamenal 73 bodů a skončil na desátém místě produktivity soutěže.

Jeho ryšavé dvojče Voráček byl ještě o osm bodů lepší, fantastické čtvrté místo v bodování NHL ale zhyzdila bídná sezona Philadelphie. Letci skončili ve Východní konferenci dvanáctí a od play off je dělilo propastných čtrnáct bodů. A vedení organizace došla trpělivost, přišel nový trenér Dave Hekstol, nový brankář Michal Neuvirth a konkurenci na pozici centra by měl zvýšit Sam Gagner z Arizony.

Osa mužstva v čele s Girouxem a Voráčkem ale zůstala. Majitel zlata s Kanadou z posledního mistrovství světa načne příští sezonu druhý rok svého osmiletého kontraktu a nové luxusní smlouvy se 31. července dočkal i kladenský odchovanec. Flyers Voráčkův um nacenili na 66 milionů dolarů (1 650 000 000 korun) za osm let. V příštím ročníku ale ještě doběhne kapitánovi reprezentace stávající kontrakt podepsaný v roce 2012.

„Jsem za to strašně rád," pochvaloval si Voráčkovo podepsání Giroux. "Týmu to pomůže, budeme mít klid na přípravu. A Jake si ty peníze maximálně zaslouží. Vždycky, když vyjede na led, chce vyhrát. A mimo to s ním je opravdu legrace," dodal 27letý Kanaďan, který jednání okolo nových kontraktů svých spoluhráčů bedlivě sledoval. "Zajímal jsem se. Pro tým je dobře, když jsou hráči podepsaní. Mají klid, nemusí nic řešit. Prostě přijdou na led a hrají hokej."

Voráček a Giroux spolu válí poslední dvě sezony, nasbírali v nich dohromady 302 bodů. A kromě hokejového talentu od pánaboha, zrzavé čupřiny a přátelství je v posledních týdnech spojila ještě jedna věc. Enormní zájem nového trenéra Hekstola, který za oběma hvězdami vycestoval a vedl s nimi dlouhý rozhovor o budoucnosti týmu. Za Voráčkem letěl šestačtyřicetiletý kouč, který vedl v minulých 11 sezonách tým University of North Dakota, dokonce 6 000 kilometrů, k Girouxovi to měl blíže, do Ottawy je to letadlem něco přes hodinu.

"Vůbec jsem nevěděl, co od schůzky mám čekat. Ale byl jsem překvapen, skvěle jsme si popovídali," těšilo Girouxe. "Na práci se těší a my hráči to máme stejně. Vždycky, když přijde někdo nový, je to vzrušující."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud