13. srpna 2015 • 20:15

Proč ne Eliáš? New Jersey hledá kapitána, možná bude bez něj

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to úplně běžné, ale není to ani neobvyklé. U New Jersey se řeší téma nového kapitána mužstva a je klidně možné, že Devils do dalšího ročníku naskočí bez něj. Tak, jako například v uplynulé sezoně tým Columbusu. "Zatím na tohle rozhodnutí nespěcháme," řekl generální manažer Ray Shero, který má v mužstvu několik zkušených hráčů. V čele s Patrikem Eliášem.



Poslední tři ročníky sloužil u Devils jako lídr obránce Bryce Salvador. Jeho budoucnost je ale hodně nejistá, a to nejen ta klubová. Devětatřicetiletý zadák v posledních třech sezonách vynechal z 212 možných zápasů hned 118, z toho 67 v posledním ročníku. Skončila mu smlouva, rád by se ukázal v kempu a bojoval o novou, i na tom bude dost možná volba záviset. Možná kariéru ukončí úplně.

Do New Jersey před sezonou přišli nový generální manažer a trenér, oba se mezi novými tvářemi teprve rozkoukávají. "Pokud se skutečně rozhodneme, bude to volba trenéra Johna Hynese a mě," řekl Shero. "A snad bude správná."

Devils za sebou nemají zrovna vydařený rok, jen pět týmů skončilo hůře, než tahle parta. Tým čeká omlazení a zapracování mladých tváří, velkou šanci má před sebou například i nadějný mladík Pavel Zacha. S klubovými barvami se už rozloučili veteráni Scott Gomez, Steve Bernier, Dainius Zubrus, Martin Havlát, Peter Harrold, či Michael Ryder. Takže pro mládež by určitě jasně daný lídr byl vhodný.

"To se zatím těžko hodnotí, já i John jsme v mužstvu noví, ještě se vůbec s hráči neznáme," řekl pro NJ.com Shero. Rozhodovat se tedy bude pravděpodobně až v kempu, možná se tam nějaký lídr vynoří. Nejčastěji padají jména jako Andy Greene či Adam Henrique. "Kdybychom neměli kapitána neznamená to, že nemáme v mužstvu lídry."

Tím hlavním je stále Patrik Eliáš, muž, který drží v klubu většinu ofenzivních rekordů a 60 utkání mu chybí k tomu, aby se stal i rekordmanem v počtu odehraných zápasů. Kapitánské céčko už kdysi v klubu nosil, bylo to na jeden ročník v sezoně 2006/07.

Jenže po sezoně mu bylo odebráno a od té doby nastupuje spokojeně pouze s áčkem. Kdysi se navíc vyjádřil tak, že mu podobná role vyhovuje a že by si nerad zažil situaci, která nastala před lety.

Jenže teď je jiná doba. Nebyl by přece jen Eliáš dobrým kapitánem?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud