20. srpna 2015 • 14:37

Obr chystá návrat. Před operací jsem někdy necítil nohu, říká Hanzal

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ve čtyřiadvaceti letech nosil v NHL na dresu našité "A" pro alternujícího kapitána. Má za sebou účast na mistrovství světa a olympijských hrách a je jedním z nejmohutnějších Čechů, kteří v současnosti hrají v nejlepší hokejové lize světa. Přesto o Martinu Hanzalovi není tolik slyšet a mohou za to častá zranění. Jedno takové mu poničilo i uplynulý ročník, ve kterém odehrál jen 37 zápasů.



Byly to zase ty záda. Stejná potíž, která metrákového hokejistu poslala pod nůž v roce 2008, mu zařídila setkání se skalpelem i v únoru. Arizona už tehdy na pozice zaručující účast v play off slušně ztrácela, proto přišlo na řadu rozhodnutí o operaci. "Zvolili jsme tento termín, abych mohl být připraven na zářijový kemp," řekl útočník pro foxsports.com.

Hanzal se naposledy na ledě objevil 29. ledna v zápase proti Torontu, vstřelil tehdy dokonce gól, ale už tušil, že něco v těle funguje špatně. Cítil bolest. Takovou, která se stále zhoršovala a byla podobná té, která ho poslala na operaci před sedmi lety.

"Ta bolest mi vystřelovala do levé nohy a byly dokonce dny, kdy jsem tu nohu necítil vůbec," popisoval hokejista své pocity. "Lékař mi při zákroku odstranil ten kousek, co mi tlačil na nerv a teď je to v pořádku."

Vše je tedy na dobré cestě, a to rádi slyší hlavně v Arizoně. Zdraví českého hromotluka je pro klub velmi důležité. Další dvě sezony si má vydělat 7 milionů dolarů a i to tedy dokazuje, jak podstatnou roli v klubu má. Coyotes to dokázali například i tím, že nedávno za Hanzalem do Česka vyslali týmového kondičního specialistu. Aby přesně vyzjistil situaci.

Všechno tedy vypadá tak, že Hanzal by se měl v záříjovém kempu objevit v plné síle, a to jsou dobré zprávy. Za posledních 8 sezon totiž vynechal hned 163 zápasů a leckdo narážel na to, že jeho hodnota pro tým se tím vytrácí. Trenér i spoluhráči, včetně kapitána Shanea Doana, se ho ale zastali.

"Když se podíváte, jak urostlé hráče má mnoho soupeřů u nás v Západní konferenci, tak pochopíte jeho hodnotu pro tým," řekl kouč Dave Tippett. "Ve vyrovnaném duelu dokáže být tím, kdo překlopí misky vah na naši stranu."

Jenže právě jeho necelé dva metry a sto kilogramů váhy často napomáhá zdravotním trablím. Rodák z Českých Budějovic totiž s chutí hraje do těla. "Snad už to byla jeho poslední operace," doufá Tippett.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud