20. srpna 2015 • 10:34

Dočká se Havlát smlouvy? Prý ho chce vyzkoušet Ottawa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Martin Havlát by se mohl ucházet v přípravném kempu o smlouvu v Ottawě. Podle médií si generální manažer Senators Bryan Murray a Havlátův agent Allan Walsh telefonovali a bavili se o možnosti, že by mistr světa z roku 2000 přišel na zkoušku. Deníku Ottawa Citizen to řekl asistent generálního manažera Pierre Dorion.



Čtyřiatřicetiletému Havlátovi by se tak otevřela šance pokračovat v NHL v klubu, který jej v roce 1999 draftoval v prvním kole jako 26. hráče v pořadí. V minulé sezoně působil český útočník v New Jersey, s kterým uzavřel roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů a ve 40 zápasech si připsal 14 bodů za pět branek a devět asistencí. Nyní je Havlát nechráněným volným hráčem.

V dresu Senators sehrál pět sezon a v červnu 2006 ho tehdejší generální manažer John Muckler vyměnil spolu s Bryanem Smolinským do Chicaga za Toma Preissinga, Josha Hennessyho, Michala Barinku a právo výběru v druhém kole draftu 2008. V něm si Ottawa vybrala Patricka Wierciocha.

Havlát, který se v kariéře potýkal s řadou zranění, má celkem v NHL na kontě za Senators, Blackhawks, Minnesotu Wild, San Jose a Devils 788 utkání a 593 bodů za 241 branek a 352 asistencí. V play off přidal v 75 duelech 52 bodů za 21 gólů a 31 přihrávek. Juniorský mistr světa z roku 2000 v případě, že by nezískal smlouvu v NHL, uvažuje o konci kariéry.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud