24. srpna 2015 • 10:14

Kdo podrží Boston? V zámoří mají jasno, Krejčí, Rask a Pastrňák

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety bojovali ve finále Stanley Cupu s Chicagem, teď vypadá ale tým Bostonu úplně jinak. Rozsáhlé změny v sestavě způsobily to, že Bruins jsou jedním z týmů, který bude pod ostrým drobnohledem. Napraví nepovedenou sezonu zakončenou bez bojů ve vyřazovací části, nebo bude následovat sešup? To se uvidí, CBS Sports ale ví, kdo by měl mužstvo podržet.



Základ částečně stojí, tým je přesto za poslední roky k nepoznání. Od doby, kdy Bruins i s Jaromírem Jágrem v sestavě padli těsně pod sladkým cílem soutěže, zmizelo z kádru skutečně hodně hráčů. S Jágrem šli pryč například Tyler Seguin, Nathan Horton, Rich Peverley či Andrew Ference.

Po sezoně následující (2013/14) zmizeli z klubu Jarome Iginla či hecíř Shawn Thornton. A toto léto se příznivci museli loučit s dalšími jmény, jenž ve žlutočerném dresu podávaly výtečné výkony. Zmizeli Milan Lucic, Dougie Hamilton, Carl Söderberg, Gregory Campbell nebo Reilly Smith. Všechna tahle jména už by vydala na hodně slušný tým.

"V létě tým opustilo několik klíčových hráčů a Boston je tak trochu v přechodu. Ale ještě nejde o přestavbu, mužstvo má stále silné jádro," napsal novinář Chris Peters a vypíchl tři hráče, kteří podle něj budou pro úspěch Bostonu alfou a omegou.

Osobou číslo jedna by se měl stát Tuukka Rask, nejlepší brankář předposlední sezony, který naposledy zrovna nezářil. Přesto je dost možné, že oslabený kádr se dostane tam, kam ho bývalý gólman Plzně dokáže dotáhnout. "Stává se, že samotný gólman doslova nese mužstvo na svých ramenou. Nedávno to předvedli Price s Varlamovem a Rask by klidně mohl být dalším," řekl Peters.

Krejčí bude od sezony 15/16 nejlépe placeným Čechem v NHL.Foto Barbora Reichová (Sport)

V útoku bude klíčovým mužem David Krejčí, na jehož zdraví závisí klubová produktivita. Ze dvou důvodů bude pod velkým tlakem. V první řadě přišel o letitého útočného parťáka Milana Lucice, který byl vyměněn do Los Angeles. Ve druhé řadě vstupuje v platnost nový kontrakt, který hráči přisuzuje 7,25 milionu dolarů ročně a dělá z něj nejlépe placeného hráče Bruins.

"Musí se nutně dostat tam, kde byl před svým posledním zraněním. Je třeba, aby zase pravidelně sbíral přes 60 bodů za sezonu a přidával svou stabilní defenzivní hru," myslí si Peters.

Třetím důležitým mužem by měl být hráč, který v devatenácti letech zatím popisku "muž " ještě nesplňuje. Vždyť je to ještě mladík, ale zatraceně talentovaný! Do druhé části sezony vlétl David Pastrňák jako velká voda a svým rozevlátým stylem si hned získal srdce náročného publika.

Pokud dál udrží nastavené tempo, mohl by šplhat ke 40-50 bodům za sezonu, a to by se skutečně hodilo. Sedmadvacet bodů zvládl nasbírat i s průměrným časem okolo 14 minut na zápas a teď se dá čekat, že prostoru bude více. Do útoku totiž přes léto přibyli pouze Matt Beleskey a Jimmy Hayes.

"Góly bude Boston potřebovat a Pastrňák předvedl, že když dostane šanci, umí je dávat," myslí si Peters.

Boston je pro další sezonu tým s velkým otazníkem, když ale tihle tři muži budou předvádět maximální výkony, je šance, že sezona bude úspěšná.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud