24. srpna 2015 • 20:16

Hertl? Vrátí se v plné síle a zamíří k 60 bodům, říká expert

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Hertl má za sebou přetěžkou druhou sezonu v NHL. Po rychlém vstupu, kdy si i samotná soutěž s radostí půjčovala tvář českého nováčka do svých promo akcí, ve druhé sezoně značně zbrzdil. Útočník San Jose vstřelil dokonce méně branek, i když odehrál o více než 40 utkání navíc. Server The Hockey Writers ale předpovídá jasný návrat do záře reflektorů.



Říká se tomu "sophomore jinx" a jde o tradiční nešvar, který potkává hráče po prvním úspěšném ročníku v NHL. Mladý hokejista nakoukne do soutěže, zadaří se mu, získá obdiv fanoušků a pozornost ligy a připadá si zkrátka jako v hokejovém nebi.

Do dalšího roku už ale vstup tak jednoduchý není. Soupeři se dokážou na hráče lépe připravit a testována je i jeho psychika. Musí si umět poradit především v situacích, kdy se nedaří. A že jich v průběhu dlouhé sezony přichází mnoho.

Hertl se trápil podobně. Do brány mu to nepadalo, i když na ledě trávil mnoho času. Puky se od něj často spíš odrážely, sem tam schytal nějakou ránu a došlo i na krvavé šrámy. Přesto se se situací popasoval statečně a i když se nedařilo, stále bylo vidět, jak se snaží nepřízeň zlomit. A stále vystavoval na odiv svůj úsměv, kterým dokázal očarovat Kalifornii. A tam mu věří.

"Je skutečně celkem slušné množství důvodů, proč si myslet, že Hertl bude v příští sezoně znovu plnit svými kousky sportovní zpravodajství," píše Andrew Bensch, který se na stránkách stará o tým Sharks.

Hertla zbrzdilo v jeho zámořské cestě zranění kolene z předposlední sezony. Střet s Dustinem Brownem z Los Angeles ho poslal na operační sál a vyřadil pro zbytek ročníku. "Po zranění kolene hráčům nějakou dobu trvá, než si zvyknou. Na Hertlovi to bylo přesně vidět," píše se na stránkách serveru.

Přesto, i když se bodově sezona hráči tolik nepovedla, je velké pozitivum, že zvládl odherát 82 utkání, tedy celou základní část. Teď už ví, jak se na ročník připravit, jak rozložit síly a jak si upravit trénink. "Další výhodou je to, že si vyzkoušel působení v různých útocích a s průběhem sezony šla jeho výkonnost nahoru," píše Bensch.

A nakonec článku přišla také malá předpověď. Ze 13 branek a 31 bodů by měl prý Hertl v ročníku následujícím vytvořit téměř násobek. Pětadvacet branek a devětapadesát bodů! Čeští příznivci by se určitě nezlobili...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud