Jaroslav Kalina
24. srpna 2015 • 13:08

Opilý a zmatený Sydor. Asistent Minnesoty byl zatčen za jízdu v opilosti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Alkohol za volant nepatří. Touto pravdou se však zjevně neřídil Darryl Sydor, bývalý obránce NHL a asistent trenéra týmu Minnesota Wild. Minulý týden kvůli tomu skončil ve vězení. Místním úřadům sdělil, že se ztratil, když vezl svého syna na hokejový turnaj. Vyjádření zakončil opakovanou omluvou svému plačícímu chlapci.



Policisté vytáhli Sydora z auta minulý čtvrtek kolem 17. hodiny na předměstí Fridley poté, co hlídka zpozorovala jeho nepředvídatelnou jízdu. V krvi mu naměřili přes 0,3% alkoholu, což je čtyřikrát víc než stanoví zákonný limit v USA. Sydor byl obviněn z trestného činu řízení pod vlivem alkoholu druhého stupně s maximálním trestem odnětí svobody na jeden rok a dostal pokutu, která se může vyšplhat až do výše 3000 dolarů. Jedna věc mu velkou měrou přitížila. Byl to fakt, že během jízdy měl dítě v autě.

Při zatčení řekl Sydor policistovi Eriku Johnsonovi, že bral svého syna na hokejový turnaj ve městě Plymouth a že se ztratili. Chlapec seděl stále na předním sedadle a mlčky koukal do svého mobilu na GPS. „Oči řidiče byly podlité krví a vodnaté. Mluvil pomalu a nezřetelně. Měl potíže najít řidičský průkaz, i když byl v jeho peněžence. Z jeho úst jsem cítil silný zápach alkoholu,“ uvedl do policejní zprávy důstojník Johnson.

„Je to velmi znepokojující. Pokud se rozhodnete pít a řídit, je to jedna věc. Pokud však budete pít a pojedete v autě se svým dítětem, tak je to přímo nechutné,“ řekl Michael Monsrud, policejní poručík z Fridley. Sydor zůstal ve vězení až do pátku, kdy proběhl soud. Kauce byla stanovena na 12 000 dolarů, což je podle poručíka Monsruda v takových případech standardní částka. Datum příštího přeličení je stanoveno na 12. října.

„Jsme si vědomi zpráv týkajících se Darryla Sydora. Chceme nadále zjišťovat informace o této události a mít komentáře ve vhodnou dobu,“ řeklo vedení klubu z Minnesoty. Sydor byl asistentem trenéra Wild v posledních čtyřech sezonách a sám jich coby obránce sehrál v NHL osmnáct, přičemž nastupoval za Los Angeles, Dallas, Columbus, Tampu Bay, Pittsburgh a St. Louis. Dvakrát mimo jiné získal Stanley Cup.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud