30. srpna 2015 • 04:57

Ďáblův přístroj: Skate-mill srazil na kolena i bombarďáka Gudase

Autor: jab, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Párkrát zabral, a už ležel. Ranaři Philadelphie Radko Gudasovi trvalo, než našel správný grif, jak skate-mill v tréninkovém centru HFL v Letňanech zkrotit. "Bruslení nemá nikdo dokonalé, ale tady se dá hodně vylepšit," prozradil na adresu bruslařského trenažéru v reportáži TV iSport hokejový obránce David Pojkar.



Pojkar ví, o čem mluví. 34letý odchovanec Slavie a současný obranář Ústí nad Labem má za sebou bohatou kariéru, v roce 2001 slavil v Moskvě juniorský titul mistra světa. A ač brusle ještě na hřebík nevěsí, našel se v trénování. v před půl rokem otevřeném HFL centru dohlíží na mladé hokejové naděje. A pomáhá nejen jim.

"Chodí sem i borci z NHL, měli jsme tu Radka Gudase, Jakuba Vránu nebo Michala Neuvirtha. Občas zajdou i kluci z extraligové Boleslavi, teď ale chodí především mladší ročníky," prozrazuje Pojkar. Kromě skate-millu je největším zdejším lákadlem umělý led.

"Pro hráče je nejlepší skate-mill, brankáře asi nejvíce táhne led a agility zóna na suchou a kondiční přípravu, ale dá se to kloubit. Třeba Gudas si nejdřív vyzkoušel trenažér, který mu dal pořádně zabrat, a pak šel raději střílet," směje se ex-zadák Boleslavi, Litvínova nebo Chomutova.

Ďáblův přístroj: Skate-mill dostal na kolena i Gudase
Video se připravuje ...

Své dojmy z trenažéru Gudas popsal v rozhovoru pro Sport5. "Pěkně tvrdý, ale je to super. Zkusil jsem to, a hned jsem si ustal. Výborný ale je, že se dají hned opravit chyby. Je to záhul, ale takové léto je potřeba," glosoval bývalý ranař Tampy Bay, který bude v příští sezoně jistit u Flyers Jakuba Voráčka a čistit prostor před Michalem Neuvirthem. Novou brankářskou akvizicí klubu.

Neuvirth před odletem za moře v centru také pár týdnů trénoval, do parády si ho vzal bývalý gólman Sparty Petr Přikryl. "Hodně jsme si sedli, na chytání máme podobné názory. Po létě jsem měl vždycky problém, že mé oči nestíhaly puk, ale tady jsme na tom zapracovali, tak snad mi to do sezony pomůže," uzavřel adept na reprezentační dres.

Takhle dře brankář Neuvirth: S balonky i na pukometu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud