16. září 2015 • 17:31

Úžasný OBJEV! První soupisku s Haškem ukázali v zámoří po 25 letech

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý to bylo přesně 25 let. Dne 15. září 1990 se nyní legendární hokejový brankář Dominik Hašek poprvé v životě představil na ledě v dresu mužstva NHL. Tehdy se v barvách Chicaga objevil v přípravném duelu, kde se proti sobě utkaly týmy v červených a bílých dresech Blackhawks. A Hašek? S netradiční čtyřicítkou na zádech. Podívejte se na archivní soupisku z tehdejšího utkání.



Hvězdou NHL se Hašek stal až v dresu Buffala Sabres, ale zámořský start si odbyl právě v barvách tradičního klubu. Dokonce v dresu Blackhawks zasáhl i do finále Stanley Cupu. Ještě než se tohle všechno ale stalo, musel se probít na soupisku.

A poprvé se na ní objevil právě v tomto utkání před mnoha lety, která nepřenášela žádná televize a nejsou z něj statistiky. Pouze tato soupiska, která kolovala mezi fanoušky.

Dominátor na ni byl zapsán s netradičním číslem 40 a pamětníci si všimnou i mnoha známých jmen, která se na ledě objevila ve stejnou chvíli. Kolem Haška kroužili například Chris Chelios, Steve Thomas, Karl Dykhuis, Steve Larmer, Brian Noonan, Ed Belfour či František Kučera.

Haška téměř nikdo tehdy asi nezaznamenal. Že je v bráně gólman, který byl pětkrát v řadě zvolen v Československu nejlepším mužem s maskou, to bylo tenkrát vedlejší. A pravděpodobně to na stadionu vědělo absolutní minimum lidí. A nikoho určitě nenapadlo, že sleduje premiéru nejlepšího gólmana mnoha příštích let...

Zajímavé také určitě je to, že Hašek se do prvního týmu tehdy nedostal. Neotřesitelnou jedničkou byl Ed Belfour, český brankář se do týmu dostal jen na pět utkání, zbytek odchytal na farmě v Indianapolisu v IHL.

Zápis z utkání, které se hrálo 25. září 1990. Zápis z utkání, které se hrálo 25. září 1990.Foto Puckjunk.com

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud