Adam Sušovský
20. září 2015 • 10:00

Židlický si vyčekal smlouvu: 36 milionů základ, s bonusy dvojnásobek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě to nebalí. Už to vypadalo na konec kariéry, nakonec z toho bude další sezona v nejlepší hokejové soutěži. A s velkými ambicemi k tomu! Veteráni Marek Židlický a Michal Rozsíval se v zámoří dočkali nové smlouvy a získali v závěru kariéry poslední šanci zahrát si ještě jednou o slavný Stanley Cup.



Židlický se v sobotu dohodl s New York Islanders. Jen o pár hodin později navíc přilétla z Ameriky další zpráva o tom, že v NHL bude pokračovat také Rozsíval. To je velké překvapení. Zraněný rodák z Vlašimi totiž smlouvu získal hned z kraje kempu, kde o jeho místo šestého obránce měli usilovat také Jan Hejda a Slovák Ľubomír Višňovský. Oba se teď kvůli podpisu s Rozsívalem stali nadbytečnými, protože Blackhawks už nemají místo pod platovým stropem.

„Nechtěl jsem jít cestou, že bych šel někam na zkoušku. Ale když se ozvalo zrovna Chicago, tak to byla nabídka, která se neodmítá. Je velká šance, abych se tady o místo porval. Kdybych věděl, že tady naděje není, nešel bych do toho,“ říkal ještě ve čtvrtek Sportu Hejda, který si na Rozsívalovo místo dělal velký zálusk. Jenže ještě než vyjel s týmem na led, bylo vše jinak.

Chicago totiž ještě ten den nečekaně pozvalo i Rozsívala a generální manažer Stan Bowman s podpisem kontraktu dlouho neváhal, byť 37letý obránce stále nedoléčil zlomeninu kotníku. Rozsíval začne v Chicagu čtvrtou sezonu, dvě z nich vyšperkoval ziskem poháru. Nová smlouva mu má zajistit příjem 600 tisíc dolarů, dalších 200 tisíc může získat na výkonnostních bonusech za odehrané zápasy a případné vítězství ve Stanley Cupu.

O ten ale bude usilovat také Marek Židlický. Alespoň s takovou vizí mu Islanders nabídli roční smlouvu s platem 1,5 milionu dolarů. Židlický má do mladého a ambiciózního týmu přinést zkušenosti a pomoct v přesilových hrách. Islanders budou i letos patřit mezi černé koně soutěže. V poslední sezoně obsadili ve Východní konferenci třetí místo, jejich cesta za pohárem pak ale skončila překvapivě brzy už v prvním kole play off.

„Tohle je moje poslední sezona, ve které si můžu zahrát o Stanley Cup, a vím, že tohle je dobrý tým,“ prohlásil Židlický po podpisu smlouvy. „Bylo to velmi rychlé rozhodnutí, nabídku jsem dostal teprve před pár dny.“

Židlický si k základnímu platu navíc může ještě zhruba jednou tolik přilepšit. Jeho smlouva totiž obsahuje také tučné bonusy. Vydělá si 200 tisíc dolarů navíc, pokud v sezoně nasbírá alespoň 35 kanadských bodů. Dalších 200 tisíc dolarů dostane za účast v každém kole play off a navíc může sbírat i prémie za starty v základní části. Prvních 40 utkání bude hrát Židlický za základní plat, za každé další ale získá bonus 8 tisíc dolarů.

Loni Židlický v základní části nevynechal jediný zápas a v dresech New Jersey a Detroitu posbíral 34 bodů. S Red Wing zasáhl také do Stanley Cupu, o rozhodující zápas prvního kola s Tampou ale kvůli otřesu mozku přišel. To ho pak stálo také účast na mistrovství světa v Praze.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud