21. září 2015 • 13:30

Borec z NHL odkryl soukromí. Jeho otce vydíral známý irský mafián

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v létě zjistil, že ho z Floridy vyměnili do Bostonu, měl radost. Ne snad že by útočník Jimmy Hayes chtěl od Panthers pláchnout, ale on z Bostonu pochází a je na to náležitě pyšný. I když ne všechny vzpomínky na dětský život jsou růžové, jedna dokonce zahrnuje výrazy jako vražda, vydírání či Alcatraz...



Málemu Jimmymu byly zhruba čtyři roky, když rodinu Hayesových postihla hodně nepříjemná událost, která odkryla bostonské podsvětí. Jeho otce Kevina Hayese totiž v roce 1994 unesl Whitey Bulger, šéf irské gangsterské větve, která řádila ve státě Massachusetts.

Organizovaný zločin - tam je jméno Bulger skutečně pojem. V tuto chvíli už je mu sice 86 let, ale jeho minulost, postavená mimo zákon, je hodně pestrá. Usvědčen byl z devatenácti vražd, z vydírání, praní peněz, z distribuce narkotik, v padesátých letech si dokonce odeseděl trest v nechvalně známé věznici Alcatraz.

Kevin Hayes se tedy právem mohl obávat o svůj život, Bulger ho navíc tehdy zavlekl do domu, kde údajně předtím násilně o život přišli tři lidé. A tam mu jasně vysvětlil, jaké jsou jeho úmysly. Po Hayesovi žádal 100 tisíc dolarů.

Sám Jimmy si nevybavuje všechny vzpomínky z té doby, přesto jde stále o citlivé téma. "V průběhu let jsem se dozvídal o celé situaci víc a víc," řekl hráč pro Big Bad Blog a bylo cítit, že celá situace v něm stále vyvolává zvláštní pocity.

Tím spíš, že o tématu se teď čile mluví. Do příběhu nemilosrdného gangstera se totiž opřel Hollywood a do nejnovějšího filmového trháku jménem Špinavá hra nasadil Johnnyho Deppa, jenž mafiána ztvární.

A na tohle dílo se nejnovější útočník Bruins rozhodně chystá. "Miluju filmy o Bostonu," dodal.

A důležité je, že pro něj tenhle příběh skončil šťastně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud