23. září 2015 • 10:07

Pasta la vista! NHL nadchla mladíkova bomba i česká spolupráce

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Pastrňák má před sebou ročník plný očekávání a hned prvním startem v přípravném zápase na novou sezonu NHL si snad ještě o kousek zdvihl laťku. V útoku s Davidem Krejčím obstaral po nahrávkách zkušenějšího kamaráda oba góly. "Nahrává neskutečně, to je pak lehká práce," mlaskal si útočník s číslem 88 poté, co duel proti Washingtonu (2:1) rozhodl v čase 60:12.



Krásná rána, přesná a chladnokrevná. Takovou zakončil v prodloužení zápas David Pastrňák a klubový web hned použil trefnou slovní hříčku připomínající průpovídku Arnolda Schwarzeneggera z filmu Terminátor.

Přitom to byl velký předsezónní rébus. Kdo se postaví k Davidu Krejčímu, když jeho letitý útočný partner Milan Lucic teď po trejdu hájí barvy Los Angeles? Logickou cestou byl pokus o nasazení Davida Pastrňáka do první formace, ale není to přece jen pro devatenáctiletého hokejistu s polovinou odehrané sezony v NHL trochu velké sousto?

Zarputilé křídlo chce ukázat, že ne. V šancích se první formace Bruins ocitla už během prvních dvou dvacetiminutovek, ale tam se ještě gólově nezadařilo. První gól dal Pastrňák bekhendem ve 49. minutě téměř z brankové čáry a i tady stál u zrodu akce Krejčí. "Ve dnešním utkání byl skutečně rozdílovým hráčem," chválil mladší kolega.

VIDEO: Podívejte se na obě trefy Davida Pastrňáka

Oba se pak předvedli ještě jednou, a to v nastavení, které se nově hraje ve formátu 3 na 3. Důležitý je tedy dobrý start a první vhazování. "Upozorňoval jsem hráče, že zápas možná skončí hodně rychle. Líbil se mi jejich přístup, od vyhraného buly až po přihrávky a gólovou trefu," chválil na oficiálních stránkách Bruins trenér Claude Julien.

Ta přišla hodně rychle a rozradnostnila diváky v TD Garden. Krejčí v nastavení ukázal svou největší sílu, tou je obrovská šikovnost a umění dávat naprosto přesné přihrávky. Pastrňák pak zase předvedl jaký je gólový dravec. Perfektně si najel a ranou z první napálil puk pod víko.

"Tak trochu jsem čekal, že bude Krejča přihrávat, tak jsem se rovnou otočil a připravil se na ránu z první. No a přišla parádní nahrávka a pro mě lehká práce," popisoval sám rozhodující trefu.

David Pastrňák hned na start přípravy namlsal bostonské fanoušky.
David Pastrňák hned na start přípravy namlsal bostonské fanoušky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud