24. září 2015 • 17:25

TA TA TAtar. Hvězdě bylo pod psa, na hattrick stačily čtyři střely

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo v prvním týmu Detroitu má slovenský útočník Tomáš Tatar předplacené, 29 gólů a 27 asistencí z loňské sezony dalo jistotu. Ani v přípravných zápasech NHL, kde se řada borců rve o své místo v prvních týmech, Tatar nenechal nic náhodě. Proti Chicagu nasázel tři góly.



Povolání? Střelec. Proti Chicagu i v přízni s pánem bohem. Tatarovi stačily na hattrick proti úřadujícím držitelům Stanley Cupu čtyři střely. "Necítil jsem se na ledě vůbec dobře, bylo mi špatně a měl jsem těžké nohy, prostě štěstí," pokorně rozprávěl po zápase s novináři rodák z Ilavy.

Ve 12. minutě stál Tatar na konci krásné souhry s Bradem Richardsem a Jakubem Kindlem (český zadák pobral v zápase dvě asistence), na umístěnou střelu byla vyrážečka jedničky Blackhawks Coreyho Crawforda krátká. Pět minut po startu třetí třetiny vyzrál i na střídajícího brankáře Michaela Leightona a skvělý večer zkompletoval v závěru střelou do prázdné branky.

VIDEO: Podívejte se na velkolepé představení Tomáše Tatara

"Byl to pro nás vlastně první ostrý zápas, výhra potěší, ale je před námi ještě hodně práce. Hlavně co se systému týče, v tom ještě plaveme," zůstal obezřetný 24letý útočník.

Detroit zvítězil 4:1, brankář Red Wings Petr Mrázek odchytal polovinu zápasu a ze šestnácti střel neinkasoval. Dobře se projevila i SUPER posila z Chicaga, centr Brad Richards.

"Hrál výborně, s velkým přehledem," chválil dvojnásobného vítěze Stanley Cupu trenér Jeff Blashill. "Musíte hrát vždycky naplno. Já to tak mám, pokaždé když na sebe navléknu dres, jedno v jakém typu zápasu, snažím se odevzdat vše," vysvětlil svůj zápal do hry v rozhovoru pro Detroit Free Prees Richards.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud