25. září 2015 • 09:20

Dobrý start Nakládala kalí zranění. Otřes mozku, bojí se v Calgary

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno mu hrálo do karet, ale teď přišel zádrhel. Obránce Jakub Nakládal v Calgary příjemně překvapil a začalo se o něm mluvit jako o muži, který by mohl na startu sezony nakouknout do základní sestavy Flames. Jenže přišel problém, čtvrteční přípravný duel proti Coloradu (1:0) český zadák nedohrál a má podezření na otřes mozku.



Před pár dny vedení Calgary oznámilo, že T.J. Brodie, jeden z klíčových zadáků mužstva, bude týmu 3-6 týdnů chybět kvůli zlomené kůstce v ruce. Takže štěstní v neštěstí pro urostlého Nakládala, který si dál mohl budovat pověst spolehlivého beka a snažit se upoutat svými schopnostmi.

Na ledě trávil český reprezentant dostatek času, byl dokonce ve čtvrtek při tom, když Flames vstřelili jedinou branku utkání. Jenže na začátku třetí třetiny byl po střetu s útočníkem Johnem Mitchellem nucen odstoupit. Sedmadvacetiletého Nakládala dokonce musel hned na ledě přijít zkontrolovat lékař a podle kouče Boba Hartleyho na něj během pátku čeká lékařské vyšetření. Calgarské servery mluví o možnosti otřesu mozku.

To by byla pro obránce velká brzda, svůj pobyt v kanadském mužstvu si totiž vychutnává. "Jsem poprvé v nějakém zámořském týmu a je to pro mě velká šance. Čas tady si skutečně užívám," řekl pro Calgary Sun.

Spokojený byl zatím i trenér Bob Hartley, který hledá vhodné doplnění zadních řad. I proto do kempu pozval na zkoušku zkušené trio Douglas Murray, Ryan Wilson, Aaron Johnson.

"Nakládal je bojovník. Už to není žádné dítě, ale pořád se chce učit, a to je moc důležité," chválil zkušený kouč, který od bývalého zadáka Pardubic či Lva Praha čeká především kvalitní defenzivu. A ví to i sám Nakládal.

"Na sbírání bodů tu máme hráče jako Giordano, Wideman a Hamilton. Já bych hlavně neměl dělat chyby a být vidět co nejméně," přibližuje svůj popis práce.

Snad bude moci v nejbližší době v boji o místo v sestavě pokračovat, podle čerstvých zpráv je to hodně pravděpodobné. "V prvním střídání 3. třetiny jsem dostal do hlavy, proto jsem odstoupil. Trochu mě bolí hlava, ale bude to dobrý. Musím se pořádně vyspat," řekl pro Blesk.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud