25. září 2015 • 16:24

Zlom v případu hvězdy NHL Kanea! Právník údajné znásilněné ženy skončil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyšetřování případu jednoho z nejlepších hokejistů současnosti Patricka Kanea ohledně údajného znásilnění se posunulo nečekaným směrem. Právní zástupce ženy, která amerického útočníka obvinila, ve čtvrtek od případu náhle odstoupil. Thomas Eoannou podle svých slov nevěří verzi matky údajné oběti, kterak vylíčila okolnosti nalezení balíčku s důkazním materiálem.



Hvězda Chicaga se do problémů dostala na začátku srpna. Žena, která hokejistu obvinila ze znásilnění, se měla v nemocnici podrobit vyšetření. Kane nebyl formálně obviněn, ale případ se od té doby řeší. Matka údajné oběti nyní přišla s nálezem balíčku, který souvisí s vyšetřováním. Prý ho našla u dveří svého domu, když se vracela z oběda. Obálka měla být navíc násilně otevřena.

Eoannou zámořským médiím přiznal, že stále věří tvrzení své - teď už bývalé - klientky ohledně celého případu. Zároveň však řekl, že v příběhu, jak se balík našel, jsou výmysly. A dodal, že už si není jistý, zda obálka, kterou mu následně ženina matka přinesla, vůbec někdy nějaké důkazy z vyšetřování obsahovala.

"Mohu říci jen tolik, že nevím, co je a co není pravda. Matka mi popsala celý příběh, ale ze své pozice nemohu být s takovou verzí sledu událostí spokojený," prohlásil Eoannou. Nedomnívá se, že by měla celá věc s nalezeným balíčkem mít vliv na vyšetřování. "Nevím, zda se to nějak odrazí na prošetřování událostí té noci. Myslím, že ne," dodal Eoannou.

V rozporu s tím, co ve středu tvrdila policie o tom, že důkazy jsou řádně zpracovány a uschovány, je však Eoannouovo tvrzení, že jde o pravou obálku, jež s vyšetřováním souvisí.

"Je to autentická obálka, která se používá k uskladnění důkazního materiálu z tohoto případu. Byla označena osobními identifikačními údaji oné ženy a nechyběly ani podrobnosti o tom, kde byla sada pro vyšetření znásilnění použita. A také iniciály sester, jež vyšetření provedly," přiblížil Eoannou.

Sám se prý s něčím takovým nesetkal za 30 let práce žalobce a prokurátora. A podobně reagoval i Kaneův advokát Paul Cambria. "Je to bizarní, aby se něco takového dělo v dnešní době," prohlásil Cambria. Zároveň připomněl svou domněnku o tom, že sám hokejista se stal již nyní pronásledovaným bez ohledu na to, jaký bude konečný verdikt.

"Lidé stále používají slovo oběť, ale podle mého názoru nemůžete vědět, kdo je opravdu obětí, dokud nemáte všechna fakta a důkazy pohromadě," uvedl Cambria. "Celé to zapáchá, už by to mělo skončit," doplnil Cambria.

Kane, Chicago a celá NHL jsou pod palbou kritiky za hráčovu účast v přípravném kempu na novou sezonu slavné soutěže. "Nic se nemění," prohlásil kouč Blackhawks Joel Quenneville, který své svěřence dovedl od roku 2010 třikrát ke Stanleyovu poháru. Šestadvacetiletý Kane měl na všech těchto triumfech výrazný podíl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud