1. října 2015 • 04:40

Střelec Floridy se učí od Jágra: Vystrčí zadek a nikdo mu nevezme puk

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžko se rozepisovat na téma Jaromír Jágr a jeho vůdcovské schopnosti. Od jeho návratu do NHL v roce 2011 už toho bylo napsáno skutečně mnoho. Přesto jsou z něj v každém novém působišti unešení. Na Floridě třeba tvrdí, že jeho přítomnost na ledě je velkou školou i pro hráče ze střídačky. Od maestra se přece vždycky dá něco okoukat.



Panthers jsou skutečně velmi mladým týmem. Jen sedmi hráčům (z toho 2 jsou gólmani) je více než 30 let. Mnoho z těch, na které se spoléhá, patří ještě mezi hokejovou mládež. Obránci Aaronu Ekbladovi je 19, jeho parťákům Eriku Gudbransonovi a Dmitriji Kulikovovi zase 23 a 24. A v útoku to není jiné.

Aleksander Barkov je na světě teprve 20 let, Jonathan Huberdeau jen o 2 více. Pětadvacet let ještě nemají za sebou ani Brandon Pirri či Nick Bjugstad. Poslední jmenovaný se mimochodem stal v uplynulé sezoně se čtyřiadvaceti trefami nejlepším střelcem klubu.

I tenhle majitel bronzu z mistrovství světa v roce 2013 českého hokejistu obdivuje. A snaží se okoukat co se jen dá. Především proto, že i on je stejně jako jeho starší kolega dost urostlé postavy. "Hlavně když jde o souboje v rozích tak pozoruju, jak to dělá. Nikdo mu totiž nedokáže sebrat puk. Prostě vystrčí zadek a nemáte šanci, se k němu dostat. Je to šílené," smál se Bjugstad v rozhovoru pro USA Today.

Další z Jágrových rolí bude ta vůdcovská. Tenhle džob bude sdílet především s kapitánem Williem Mitchellem, ryšavým bekem Brianem Campbellem a stále velmi kvalitním gólmanem Robertem Luongem. Až na Mitchella není žádný z hráčů velkým řečníkem, všichni jdou ale příkladem na ledě.

"Jeho přínos je pro nás obrovský, i mimo led," chválí si generální manažer Dale Tallon. "Má vynikající přístup a nutno říct, že Barkova s Huberdeauem opravdu nadchl," těší Tallona, jemuž se spolupráce této trojice v závěru uplynulé sezony tuze líbila.

Příchod Jágra navíc vlil plno krve do žil celého mužstva. Po jeho příchodu mužstvo vyhrálo 12 z 21 zápasů. "A rozhodně to nevypadá, že by se chystal zpomalit," burcuje Bjugstad.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud