4. října 2015 • 04:57

Jaškin v St. Louis září. Český mladík má šanci i na elitní formaci

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl obavy, aby nemusel v sezoně zase pendlovat mezi farmou a prvním týmem jako loni. Dmitrij Jaškin ale v přípravě před sezonou válí a St. Louis s nabitým útokem řeší palčivou otázku. Co s ním? Legendární trenér Ken Hitchcock už dokonce přemýšlí o tom, že českého útočníka povýší do elitních dvou formací silného týmu. Jeho výkony jsou totiž jedním z největších překvapení přípravných kempů NHL.



Už ve čtvrté minutě zápasu se protáhl kolem obránce mezi kruhy a parádní ránou do levého vinglu načal Chicago. St. Louis úřadující šampiony NHL nakonec přehrálo 5:2 a Dmitrij Jaškin v zápase zase sehrál výraznou roli pro svůj tým.

Dvaadvacetiletý český útočník s ruskými kořeny v přípravě září. Celkem nastřílel tři branky, přidal jednu asistenci a v předsezonním období se stal druhým nejlepším střelcem týmu hned za hvězdným Vladimírem Tarasenkem. Výrazně si tak dupl o velký prostor na ledě.

Jaškin předvádí v St. Louis výborné výkonyFoto Reuters

A měl by ho taky dostat. Forma mladého Čecha už totiž zaujala také trenéra Kena Hitchcocka, který zvažuje, že v sezoně Jaškina vyzkouší dokonce ve druhé formaci vedle osvědčeného centra a tvůrce hry Joriho Lehteräho.

„Lehterä je nahrávač, takže musí hrát se střelcem. S někým jako je Schwartz, Brouwer nebo Jaškin,“ prohlásil Hitchcock a jmenoval hráče, kteří do spolupráce s Finem přicházejí v úvahu. Zároveň dodal, že i v Jaškinovi vidí schopnosti zakončovat. Z toho se dá vytušit, že i mladého Čecha vedle Fina vyzkouší.

Lehterä ve čtvrtečním zápase, který byl pro Blues také posledním před ostrým startem sezony, hrál po zranění kolene letos úplně poprvé a blýskl se gólem a asistencí.

Po jeho boku nastoupili první dva jmenovaní. Jaškin hrál ve formaci centra Davida Backese, který by měl tvořit v sezoně osu třetího útoku. To se ale příští čtvrtek, až St. Louis otevře sezonu NHL zápasem s Edmontonem, může změnit.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud