7. října 2015 • 10:16

Zachův odchod mezi juniory? Je to pro něj lepší, říká šéf Devils

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napoprvé to nevyšlo, ale asi není důvod zoufat. Až v pátek hokejisté New Jersey odstartují pouť novou sezonou proti týmu Winnipegu, Pavel Zacha u toho nebude. Devils odveleli šestku posledního draftu do juniorského týmu Sarnia Sting v OHL. Tam by měl být tahounem a lídrem. Mužem, kolem kterého se bude stavět celý tým.



Vedení Devils si od začátku bylo jisté, jak se Zachou na konci kempu naložit. Na plánu nebyly žádné zkoušky, buď hráč přesvědčí a v prvním týmu zůstane, nebo ještě před startem ligy bude putovat mezi juniory. Nakonec zvítězila druhá možnost a prý ani nešlo o výrazně těžké rozhodování.

"Jde o dobré rozhodnutí pro nás i pro něj. Je samozřejmě trochu zklamaný, ale má opravdu profesionální přístup. Nezapomeňte, že v uplynulém ročníku v Sarnii odehrál jen 40 zápasů, teď bude mít větší roli a může dozrát," popisoval generální manažer Ray Shero.

Radost samozřejmě mají i v Sarnii. V klubu ví, že talentovaný Zacha hodně pomůže. Nejen výsledkově, ale i svým přístupem. Mít v mužstvu takhle vysoko draftovaného borce je vždycky plus. Jen šestice z letošního draftu zůstala v prvních týmech NHL pro zahajovací duely sezony.

O osudu Zachy už měl Shero jasno téměř před víkendem, přesto chtěl, aby se mladík vydal na teambuildingovou akci do Vermontu. Tu událost si zasloužil, ve čtyřech zápasech se prezentoval opravdu slušně, Shero měl radost. Přesto je stále toho názoru, že hráč ještě není úplně připraven.

"Klidně jsme ho ale mohli nechat hrát a šlo by to. On by to zvládl. Ale nikdo neví, co by bylo dál a nám do budoucna hodně záleží na jeho vývoji," vysvětlil Shero pro northjersey.com. "Jeho čas u Devils teprve nastane."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud