8. října 2015 • 08:19

Novinka v akci! Kouč Leafs nachytal Plekance a vzal soupeři gól

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Toronta Mike Babcock v úvodní hrací den NHL jako první otestoval nové pravidlo o přezkoumání záběrů, zda inkasovanému gólu nepředcházel faul na brankáře. A uspěl. Záznamy prokázaly, že český útočník Tomáš Plekanec zasáhl holí gólmana Jonathana Berniera do masky a vyvedl ho z rovnováhy ještě předtím, než puk prošel brankovou čáru.



Proto nebyla ve druhé třetině za nerozhodného stavu 1:1 uznána trefa Jeffa Petryho. "Ale vlastně to nebyla moje práce, jako spíš práce mých asistentů. Všimli si toho Andrew Brewer a Jim Hiller a když záběr běžel na kostce, bylo mi jasné, že jsme v právu," řekl Babcock pro NHL.com. Streamable - simple video sharing

Jinak ale žádný důvod k radosti nebyl. Maple Leafs hráli hezký hokej, svého slavného soupeře dokonce přestříleli, ale výhra nepřišla. Především díky šestatřiceti zákrokům gólmana Careyho Price a třem nahrávkám obránce P.K. Subbana.

"Opravdu makali tvrdě a dnešní zápas nám pěkně ztížili. Na začátku utkání jsme měli kopu problémů zvyknout si na novinky v jejich herním systému," popisoval útočník Brendan Gallagher.

VIDEO: Sestřih utkání Toronto - Montreal

A právě nových prvků se domácí mužstvo drželo, s tím mohl být trenér Babcock i fanoušci v hledišti spokojení. Jen to využívání šancí, na tom je ještě třeba zapracovat. Nicméně vliv nového trenéra hned poznali i hráči Canadiens a chválil si styl, který si pamatovali z bitev proti Detroitu.

"Plno věcí jsme dělali skutečně dobře, ale stále si myslím, že je můžeme dělat ještě lépe," zakončil Babcock.

Z hlediska českého pohledu byl zápas úspěšný pouze pro vítěznou stranu. Tomáš Plekanec si připsal dva kladné body a šestkrát vystřelil na bránu. Novic v dresu Montrealu Tomáš Fleischmann vystřelil třikrát a odehrál téměř 18 minut. Naopak Roman Polák na druhé straně nenaskočil do hry vůbec.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 10. • 01:25
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
1:3
ONLINE
8. října
01:25
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 20:19. van Riemsdyk

Hosté: 03:08. Pacioretty, 52:02. Galchenyuk, 59:29. Pacioretty

Sestavy

Domácí: Bernier (Reimer) – Phaneuf (C), Hunwick, Rielly, Marinčin, Gardiner, Harrington – van Riemsdyk, Kadri, Boyes – Matthias, Bozak, Lupul – Komarov, Holland, Arcobello – Winnik, Spaling, Parentau.

Hosté: Price (Condon) – Markov, Subban, Petry, Jemelin, Beaulieu, Gilbert – Pacioretty (C), Plekanec, Gallagher – Eller, Galchenyuk, Sjomin – Fleischmann, Desharnais, Weise – Flynn, Mitchell, Smith – Pelly.

Rozhodčí

L´Ecuyer, O´ Rourke – Galloway, Pancich

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud