Martin Tomaides
8. října 2015 • 11:27

To byla řež! Hertlův kat zase řádil, český mladík řval na rváče Lucice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dustina Browna opravdu nemají v San Jose rádi. A to od chvíle, kdy zničli Tomáši Hertlovi koleno. Ve středečním derby na ledě Los Angeles se tenhle americký pořízek proti stejnému soupeři znovu připomenul dost nebezpečným zákrokem. Tentokrát na další hvězdu Logana Couturea. Ale on celý zápas, který Sharks vyhráli 5:1, měl hodně slušný říz.



Středa, to je v NHL populární noc rivalů. Liga záměrně v tomto termínu vždy vybere minimálně jeden duel, kde by měla mezi týmy být napjatá atmosféra. U San Jose a Los Angeles to bývá zárukou, ale že by se do sebe oba týmy pustily hned první ligový den? Kdo pochyboval, brzy přestal.

Už po 111 vteřinách hry se do sebe zaklesly těžké váhy, domácí Kyle Clifford a hostující Mike Brown. Hodně úderů, pěkná rvačka. Férový start i konec. Jenže ve 14. minutě začal úřadovat Dustin Brown, který si hodně nebezpečným způsobem vyskočil na Logana Couturea. "Vrazil mi helmu téměř do obličeje," zlobil se útočník San Jose, kterému se na nosu objevil šrám. A určitě ho nepotěšilo ani to, že domácí kapitán nevyfasoval ani dvouminutový trest.

VIDEO: Kontroverzní zákrok Browna na Couturea

Brownův zákrok je k vidění spíše v NFL, podívejte se:

Thinking you've had a bad day? Then you need to watch this!!! #HereComesTheBoom

Posted by Soa "The Hulk" Palelei on 8. září 2015

 

Sharks pomalu navyšovali skóre a když to ve třetí části hry bylo už 5:1 pro hosty, začala domácím trochu docházet trpělivost. Hezkým, ale lehce opožděným hitem se prezentoval domácí tvrdý zadák Matt Greene a strhla se velká rvačka.

VIDEO: Mela po hitu Greenea

Všemu nakonec nasadil korunu nově příchozí do losangelského dresu Milan Lucic. Silový útočník, který do této sezony terorizoval všechny soupeře Bostonu, si vylil vztek na Coutureovi.

Útočník Sharks v závěru zápasu okupoval trestnou lavici, ale jakmile ho sudí pustili na led, postavil se do cesty právě Lucicovi. Ten ale nic podobného nečekal a šel nebezpečně k ledu. A hned jak se zvedl, upaloval si vyřizovat účty.

"Vedl ten střet na nohy, to se mi vůbec nelíbilo, proto jsem si to s ním šel hned vyřídit. Klidně mě mohl zranit," zlobil se Lucic, který se na podstatně menšího soupeře vrhl u střídačky Sharks a začal slušnou melu. Z lavičky na něj mimo jiné pokřikoval i Tomáš Hertl.

VIDEO: Lucicovi se nelíbil hit od Couturea

Ze strkanice nakonec Lucic odešel nejvíce potrestán, za svůj čin totiž dostal desetiminutový trest ve hře, což znamená, že se jeho aktivitou automaticky bude zabývat disciplinární komise. Trest ve hře rozhodčí v NHL udělí, když má pocit, že některý z hráčů šel svého soupeře cíleně zranit.

"Překročil jsem hranici, bylo to na dvouminutový trest, ale nic víc," divil se Lucic pro Yahoo. A stejně mluvil i jeho kouč Darryl Sutter. I tak se může stát, že do příštího utkání nenaskočí.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 10. • 04:30
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
1:5
ONLINE
8. října
04:30
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 01:49. Shore

Hosté: 09:43. Thornton, 15:52. Pavelski, 26:07. Burns, 28:14. Hertl, 43:31. Donskoi

Sestavy

Domácí: Quick (Enroth) – Doughty, Muzzin, Ehrhof, Schultz, Martinez, McNabb – Gáborík, Kopitar, Lucic – Toffoli, Carter, Pearson – Lewis, Shore, Brown – Nolan, Adreoff, Clifford

Hosté: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Martin, Tennyson, Dillon – Pavelski, Thornton, Donskoi – Ward, Couture, Marleau – Wingels, Hertl, Nietto – Brown, Tierney, Goodrow

Rozhodčí

Meier, Pochmara – Rody, Knorr

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud