8. října 2015 • 18:00

Sladká premiéra neklapne. Gudas bude v noci proti Tampě sedět

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To mohla být krásná premiéra, škoda, že nevyjde. Radko Gudas se po lednové operaci dostává znovu do akce a byl připraven poprvé obléknout dres Philadelphie, kam byl v březnu vyměněn z Tampy Bay. A mělo se tak stát v noci na pátek právě proti svému bývalému týmu! Jenže podle všeho zůstane český olympionik v zápase pouze náhradníkem.



Osm měsíců to trvalo, než se Gudas mohl po operaci kolene znovu zapojit do hokejové akce. Philadelphia startuje sezonu v Tampě a rtuťovitý obránce se těšil, že si zahraje proti kamarádům. "Odbýt si premiéru proti Tampě, to by byla třešnička na dortu," těšil se v úterý, když dával rozhovor pro CSN Philly.

Přitom vše nasvědčovalo tomu, že do hry se podívá. Český hokejista se pomalu sehrával s ruským bekem Jevgenijem Medveděvem, dalším novým mužem šatny. Třiatřicetiletý veterán je v zámoří nováčkem, neumí anglicky, a tak se dorozumívá s Gudasem, který lehce ovládá ruštinu. "Je to něco mezi češtinou, ruštinou a angličtinou. Klika, že nám nikdo nerozumí," culil se Gudas.

Po středě už ale bylo o důvod k úsměvu méně. Trenér Dave Hakstol přiznal, že pozici šestého beka si zvládl vybojovat krapet zkušenější Luke Schenn. Přitom ten celou přípravu nastupoval ve čtvrté obranné dvojici s Andrew MacDonaldem, který už je na farmě.

"Celý kemp tvrdě pracoval a tohle místo si teď vybojoval. S Medveděvem jim to jde," chválil bývalého obránce Toronta pro Philly.com trenér Hakstol.

Ale tady klidně může jít o zastírací manévr. Není totiž žádné velké tajemství, že Flyers by se rádi bývalé pětky draftu zbavili. V obraně je drobný přetlak a konkurence (jako například Boston) by zkušeného zadáka rozhodně mohla uvítat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud