Zdeněk Janda
9. října 2015 • 04:57

Jágr začíná sezonu v NHL skromně: Hlavně nechci udělat ostudu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připadá si jako programátor. „Neustále na svém těle zkouším, co funguje. A co ne.“ To v obsáhlém rozhovoru pro páteční Sport Magazín tvrdí Jaromír Jágr (43 let), jenž se chystá na svou zámořskou sezonu s číslem 22. Poutavě vypráví nejenom o tom, jak je těžké v jeho letech se dostat do tempa, ale popisuje i to, co ho aktuálně žene dopředu. „Nechci hlavně udělat ostudu a zklamat lidi, kteří mi dali šanci.“ První zápas v sezoně čeká jeho Floridu v sobotu v noci, kdy se na ledě Panthers představí Philadelphia.



Vyhrál, co mohl. Dvakrát Stanley Cup, pětkrát Art Ross Trophy pro vítěze bodování. Je suverénně nejproduktivnější aktivní hráč celé ligy.

Ale i tak tvrdí: „Člověk neustále hledá to nejlepší pro svoje tělo. Připadám si tedy jako programátor, který neustále testuje programy. A je to docela alchymie,“ usmívá se legendární útočník, jenž drží čtvrté místo v historickém bodování NHL.

A není vyloučené, že pokud v zámoří vydrží dvě sezony, což je jeho přání, domů do Kladna se vrátí jako druhý nejproduktivnější hráč všech dob! Na druhého Marka Messiera ztrácí aktuálně 85 bodů. Což není porce, kterou by český fenomén nemohl za dva roky překonat...

„Ale na to teď nemyslím. Pro mě je momentálně hlavní motivací, abych se co nejlíp připravil na sezonu. Abych neudělal ostudu a nezklamal lidi, kteří mi dali šanci. Nejdůležitější je pro mě pocit, že jsem mužstvu platný,“ tvrdí legenda, která vykládá i o tom, jaký byl nedávný vojenský dril v rámci teambuildingové aktivity s Panthers. A vzpomíná také na dávný pobyt ve West Pointu, kdy si myslel, že tam zemře…

Vykládá i o Rogerovi Federerovi nebo kladenském klubu, který vlastní. „Jsem rád, že tým vstoupil do sezony relativně úspěšně,“ říká o Rytířích.

Exkluzivní rozhovor s Jaromírem Jágrem čtěte v pátečním Sport Magazínu

Páteční SPORT MAGAZÍN k NHL: Rozhovor s Jágrem i soupisky
Video se připravuje ...

Speciál Sport Magazínu k NHL Speciál Sport Magazínu k NHLFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud